Bătrân abandonat de familie într-un spital ieşean. Cum speră să rezolve medicii situaţia dramatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Botoşăneanul
FOTO Botoşăneanul

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost abandonat de aproape trei săptămâni în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Medicii caută acum soluţii pentru îngrijirea acestuia, pentru că nu se poate întoarce singur în locuinţa sa insalubră.

La începutul lunii, pe 2 mai, bărbatul a fost adus la spital cu ambulanţa din zona Ţicăului, din cauza unei cangrene la picior. În urma consultaţiei, bolnavul a refuzat amputarea piciorului sau alt tratament, însă nu a vrut nici să părăsească unitatea medicală. 

Pentru că timp de mai multe zile niciun membru al familiei nu s-a interesat de starea sa, medicii şi poliţiştii au încercat de mai multe ori să-l ducă acasă. Locuinţa acestuia nu este însă potrivită pentru locuit, iar acesta are nevoie să fie îngrijit în permanenţă de cineva, astfel că a fost adus din nou în spital.

Bărbatul este divorţat şi are o fată care locuieşte în Bucureşti, dar medicii spun că au reuşit să dea cu greu fată şi de mama sa. Weekendul acesta, la mai bine de două săptămâni de la internare, fiica acestuia a venit să-l vadă, dar bărbatul, cunoscut şi cu o boală mintală din cauza căreia a fost internat de la multe ori la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, ar fi refuzat să-i accepte cererea de a pleca în Capitală.

„Pacientul rămâne în continuare în spital pentru tratament, deşi pentru o perioadă a refuzat să fie tratat, acceptând doar mâncare. Acesta are cangrenă la unul dintre membrele inferioare şi escare. Starea sa este delicată, dar stabilă, şi are nevoie de îngrijire”, au precizat reprezentanţii UPU Iaşi.

Medicii caută acum un centru unde ar putea să-l trimită pe bărbat, în cazul în care acesta refuză ajutorul familiei.

Citiţi şi:

Dublu-asasinat la Iaşi: mamă şi fiu, găsiţi morţi în apartament. După crimă, asasinul a vizitat cadavrele victimelor, zilnic, timp de două săptămâni

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite