Bani din droguri ţinuţi la seif de o grefieră. Nepotul se folosea de muşchi pentru a-şi consolida reţeaua

Bani din droguri ţinuţi la seif de o grefieră. Nepotul se folosea de muşchi pentru a-şi consolida reţeaua

Vlad Obreja şi mătuşa sa, grefier la Judecătorie, au fost condamnaţi definitiv FOTO Facebook/Vlad Obreja/Cristina Solomon

O grefieră de la Judecătoria Iaşi a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional după ce şi-a sprijinit nepotul care era implicat în traficul de droguri. Cristina Solomon a recunoscut co­miterea faptei şi judecătorii au mai stabili ca ea să presteze şi muncă în folosul comunităţii, în funcţie de starea sa de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi nepotul grefierei, Vlad Obreja, considerat liderului grupării de tra­fic de droguri. El a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.Pedepse între 2 ani şi 2 luni şi 3 ani şi 8 luni cu executare au primit şi alte persoane implicate în acest caz. Toate sentinţele sunt definitive.

Ancheta din acest caz a pornit în mai 2014, atunci când în rândul anchetatorilor a ajuns informaţia că Vlad Paul Obreja, de 23 de ani, se ocupă cu traficul de droguri. An­chetatorii au precizat că Obreja „îşi ameninţa cumpărătorii în permanenţă cu acte de violenţă în cazul divulgării acti­vităţii sale infracţionale“.

DIICOT a folosit mai mulţi investigatori în acest caz, care începând din luna mai 2015 au strâns probe utile, achiziţionând diferite cantităţi de droguri de la Obreja sau de la oamenii acestuia. Pe lângă probele strânse de ofiţerii sub acoperire, procurorii au mai folosit şi interceptări telefonice şi ambientale, dar şi mărturiile mai multor consumatori de droguri din Iaşi. Unii dintre aceştia au relatat că au cumpărat droguri de zeci de ori de la reţeaua lui Obreja.

Împrumut de la nepot 

Cristina Solomon, grefieră la Arhiva Judecătoriei Iaşi, l-ar fi ajutat pe Obreja prin depo­zitarea banilor pe care acesta îi obţinea din traficul de droguri.

„Cristina Solomon avea rolul de a colecta sumele băneşti provenind din comercializarea drogurilor de risc reprezentând profitul personal al inculpatului Obreja Paul Vlad şi deţinerea banilor într-un seif ascuns iniţial la domiciliul acesteia şi ulterior mutat în alte locaţii aparţinând numitei Solomon Cristina, pentru a nu fi descoperit de către organele judiciare în eventualitatea declanşării unei anchete penale împotriva inculpatului Obreja Vlad“, au precizat procurorii DIICOT.

Aceştia au mai arătat că, „prin natura funcţiei sale“, grefierul îl informa pe Obreja ori de câte ori se desfăşurau diferite acţiuni în judeţul Iaşi.

Motivul pentru care Cristina Solomon ar fi acceptat să îl protejeze pe Vlad Obreja ar fi fost reprezentat de un împrumut de 20.000 de lei pe care grefiera îl luase de la traficantul de droguri.

„În acest sens, Solomon Cristina îşi urmărea propriul interes, şi anume de a amâna înapoierea banilor sau eventual de a nu-i mai restitui aceşti bani în contul protecţiei pe care pretinde că i-a oferit-o şi i-o oferă“, au concluzionat anchetatorii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: