“Avocatul hoţilor” acuzat că a cerut bani pentru a interveni la judecători

Christy Mîrşanu a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bacau de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Avocatul a mai fost condamnat de Curtea de Apel Ploieşti la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune, dar sentinta nu e definitiva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii anticorupţie Bacau l-au acuzat pe Mîrşanu că în perioada 2-12 august 2010 a cerut şi primit de la doi denunţători 10.000 de euro. În schimbul sumei avocatul i-ar fi lăsat să creadă că va interveneni pe lângă magistraţii Tribunalului Bacau şi Curţii de Apel Bacău pentru a soluţiona favorabil o cerere de punere în libertate provizorie a unei persoane arestate preventiv pentru contraband cu ţigări.


"Suma de 10.000 euro a fost primită suplimentar faţă de cuantumul onorariului de 10.000 lei stabilit prin convenţie pentru acordarea de asistenţă juridică persoanei arestate. Pentru a crea aparenţa de legalitate a faptei sale, în perioada 21 iulie - 12 august 2010, Mîrşanu Christy-Gabriel a falsificat contractul de asistenţă juridică şi o chitanţă, modificând în contract, fără acordul celeilalte părţi, cuantumul onorariului de la 10.000 lei la 100.000 lei şi consemnând în chitanţă, în mod inexact, suma de 423.000 lei", se precizează într-un comunicat al DNA.

Dosarul ava fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bacău.

"Nu au absolut nicio probă. Nici măcar pe înregistrările de la asa zisul flagrant nu apare ceva care să contureze infracţiunea", a declarat avocatul Christy Mîrşanu.

La sfârşitul anului 2008 avocatul Christy Mîrşanu a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi. Potrivit rechizitoriului, Christy Mîrşanu s-a oferit să-l apere pe Gabriel Şerban, judecat atunci pentru trafic de persoane, iar la un termen la instanţă l-ar fi pus să semneze o împuternicire de extragere de numerar din contul său bancar. Cu ajutorul cumnatei sale Mihaela Mocrei, care lucre la o filială a unei bănci din Iaşi, a reuşit să transfere din contul traficantului în contul său 11.500 de euro. Ulterior Mîrşanu a făcut angajament şi pentru rudele lui Gabriel Şerban, pe numele cărora s-au emis în 2007 mandate de arestare în lipsă pentru trafic de persoane.

Potrivit rechizitoriului, avocatul le-ar fi cerut celor trei 6.000 de euro pentru a-i da unor judecători şi a-i scăpa de dosar. Familia Şerban, care se afla în Italia, i-ar fi trimis lui Christy Mîrşanu banii. Însă văzând că nu s-a rezolvat nimic Şerban a făcut plângere împotriva avocatului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi , iar ulterior dosarul a ajuns la DNA.

 De asemenea, Mîrşanu ar mai fi cerut 2.500 de euro de la un Cristian Pinţescu , pentru a-i da unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Avocatul i-ar fi spus clientului că are o condamnare în Ungaria şi că banii trebuie daţi pentru a primi o mustrare. De fapt Pinţescu nu fusese condamnat.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările