Avocatul criminal din Iaşi, lovit de amnezie după ce a spulberat o maşină la semafor. Camerele de supraveghere au surprins momentul impactului năucitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul ieşean Victor Ion Axinte (26 de ani) a fost încarcerat după ce a provocat un accident rutier soldat cu moartea unui tânăr de 36 de ani şi rănirea gravă a iubitei acestuia. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Accidentul mortal provocat de avocatul ieşean a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, pe Bulevardul Socola din Iaşi. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în cursul serii de miercuri, Victor Ion Axinte şi iubita sa, o tânără de origine ba­sarabeană, au petrecut la Pensiunea „La Cumătru“, fosta „Casa Livaki“, situată pe şoseaua Bucium, vizavi de blocurile ANL Socola.

Cei doi au sărbătorit ziua de naştere a unui prieten şi, după ora 23, au decis să plece spre casă. Avocatul se afla în stare avansată de ebrietate, motiv pentru care prietenii săi au insistat ca acesta să nu urce la volan. Au chemat chiar şi un taxi la local, însă, până ca taximetrul să ajungă, Axinte şi iubita sa s-au urcat în maşina Toyota Corolla a acestuia şi au plecat. La ora 23.22, maşina în care cei doi se aflau a fost surprinsă de camerele de supraveghere de pe bulevardul Socola circulând cu viteză foarte mare. După pasarela Bucium, în faţa vehiculului condus de Axinte tocmai plecase de la semafor, după ce a aşteptat culoarea verde, un Toyota Auris condus de Lucian Vieriu. În dreapta sa se afla Alexandra Vilichi, de 26 de ani, prietena lui. Maşina în care se aflau aceştia a fost lovită cumplit de puternic de cea condusă de avocat, care nici nu a schiţat frânarea, în urma impactului Toyota Auris ajungând pe contrasens şi lovindu-se de un taximetru, marca Dacia Logan, al cărui şofer a fost şi el rănit uşor. După ce martorii au sunat la 112, la faţa locului au ajuns atât medicii, poliţiştii, dar şi un echipaj de descarcerare. Lucian Vieriu nu a mai putut fi salvat, în timp ce iubita acestuia a fost găsită în viaţă, fiind transportată la spital în stare foarte gravă, dar întrând aseară în moarte cerebrală.


Momentul impactului, după minutul 3.00


Momentul impactului,după minut 1.00

A spus că a băut vin cu apă

În urma impactului, avocatul Axinte şi iubita sa au fost şi ei răniţi, însă starea lor nu a necesitat internarea în spital. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au descoperit că acul vitezometrului s-a oprit la 155 de kilometri la oră, existând varianta ca viteza cu care rula avocatul să fie în jurul acestei valori. Viteza exactă va fi relevată de expertizele criminalistice ce urmează a fi efectuate în acest caz. Avocatul Victor Axinte este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi conducere sub influenţa alcoolului. Înainte de a fi audiat de procurori, Axinte a mers la spital, de unde i s-au prelevat două probe biologice. Valorile calculate de legişti au fost de 1,95 la mie în sânge la prima probă şi 1,80 la a doua probă, ceea ce arată că în momentul impactului va­loarea era mai mare, ea fiind în scădere. Din cauza unor răni pe care le-a avut la nivelul gurii, nu a putut sufla în etilotest în prealabil. În jurul orei 12, Axinte a fost reţinut pentru 24 de ore şi, în cursul serii de ieri, înainte de închiderea ediţiei noastre, urma să afle dacă va fi sau nu arestat preventiv.



Imagine de la accident FOTO Ziarul de Iaşi

image

La audieri, Axinte a precizat că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat cu o seară înainte, menţionând că nu îşi aduce aminte nici de momentul în care s-a urcat la volan. În schimb, acesta a menţionat că ar fi băut „4-5 pahare cu vin, îndoite cu apă“, versiune ce, având în vedere alcoolemia rezultată, ar putea fi demontată.

image

Recunoaşte şi regretă

Chiar a declarat că nu îşi aduce aminte impactul, Axinte a mai spus la declaraţii că are o frântură de amintire din momentul de după accident, atunci când iubita lui i-ar fi reproşat ce a făcut. „Vom continua cerce­tările în acest caz“, a menţionat procurorul de caz Iulian Ispir, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. La Parchet, Ion Victor Axinte a fost reprezentat de colegul său, avocatul Răzvan Cardoneanu. Acestea ne-a precizat: „Clientul meu recunoaşte şi regretă enorm ceea ce s-a întâmplat“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite