Avionul va deveni mai ieftin decât trenul pe ruta Iaşi - Bucureşti. Tarom şi Blue Air s-au angajat într-un „război“ al contra-ofertelor fără precedent

Avionul va deveni mai ieftin decât trenul pe ruta Iaşi - Bucureşti. Tarom şi Blue Air s-au angajat într-un „război“ al contra-ofertelor fără precedent

Avioane Tarom şi Blue Air pe acelaşi aeroport FOTO Adevărul

Oficialii Blue Air au anunţat recent că vor opera zboruri între Iaşi - Bucureşti şi retur din această toamnă, pe o rută pe care Tarom deţine monopolul în acest moment. Anunţul a fost de natură să genereze un „război“ al ofertelor şi contra-ofertelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii iulie, oficialii companiei Blue Air au făcut public faptul că vor opera câte două zboruri zilnic pe ruta Iaşi - Bucureşti, începând din data de 25 octombrie.

În plus, au anunţat că preţul unui bilet dus-întors va porni de la preţul de 82 de euro, pentru cursele inaugurale, mult sub oferta concurentului Tarom la acea dată, cifrată în jurul valorii de minim 153 de euro.

La scurt timp după anunţul Blue Air, cei de la Tarom au venit cu o contra-ofertă, făcând public faptul că pun la dispoziţie bilete dus-întors la preţul de 79 de euro.

"Pentru călătoriile începând cu 25 octombrie 2015, TAROM oferă după dată de 1 august 2015, tarife de la 79 euro* dus-întors, în clasa economică. Tarifele includ bagajul de cabină în limita a 10 kg, bagajul de cală care constă într-o piesă de 23 kg şi o gustare ce conţine un sandwich şi o prăjitură. La bordul avioanelor TAROM care operează pe această ruta se oferă băuturi răcoritoare, ceai, cafea. Utilizând serviciul Check-in Online, Check-in pe mobil, pasagerii noştri au posibilitatea de a-şi rezerva gratuit locul în avion şi de a beneficia de 2 kg în plus la bagajul de cala (25 kg în loc de 23 kg)", au anunţat cei de la Tarom în urmă cu câteva zile.

Replica celor de la Blue Air a venit imediat, pe site-ul companiei putându-se rezerva zboruri dus-întors pe ruta Iaşi - Bucureşti la preţuri şi mai mici. Un bilet cu plecarea din Iaşi pe 26 octombrie şi întoarcerea pe 2 noiembrie costă în acest moment 61,8 euro. Echivalentul în monedă autohtonă ar fi de 273 de lei, în condiţiile în care un drum dus-întors între Iaşi şi Bucureşti, la clasa I, este taxat de CFR cu 292 de lei, iar la clasa II ajunge la 192 de lei.

Mai puteţi citi:

Curse Tarom de la Iaşi spre Roma, din acest an!

Zborurile Tarom către Londra, Torino şi Bologna au devenit operaţionale de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Preţul unui bilet dus-întors pleacă de la 112 euro

Culmea festivismului. Mitropolitul Moldovei, chemat să sfinţească o cupă de pământ ridicată cu excavatorul în preajma Aeroportului Internaţional Iaşi

Cursă aeriană directă între Iaşi şi Tel Aviv. Zborurile sunt operate de Tarom

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările