AUDIO Primarul de la Bârlad despre protestatarii faţă de Chevron: „Să facă în p***a mamii lor la Vaslui, la Pungeşti sau la Vama Veche, dar nu la Bârlad!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Constantinescu, un primar e vorbeşte uneori ca ultraşii de pe stadioane FOTO Adevărul
Constantin Constantinescu, un primar e vorbeşte uneori ca ultraşii de pe stadioane FOTO Adevărul

Edilul-şef al municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu (PSD), a comentat în termeni triviali protestele faţă de gazele de şist înjurând reprezentantul unei asociaţii care l-a dat în judecată şi transmiţând manifestanţilor să protesteze “în p**a mamii lor la Vaslui, Pungeşti sau Vama Veche” şi nu în Bârlad.

Într-o înregistrare audio a jurnaliştilor cotidianului Vremea Nouă, Constantinescu spune că “îşi bagă p**a în neamul” reprezentantului unei asociaţii din Bârlad care l-a dat în judecată. Declaraţia a fost dată în contextul în care Tribunalul Vaslui a decis, zilele trecute, să anuleze un act emis de primarul Constantin Constantinescu, prin care acesta a refuzat acordarea autorizaţiei pentru un protest anti-gaze de şişt din 8 aprilie 2013, act ce fusese atacat în instanţă de Asociaţia "România fără ei", condusă de George Epurescu.

Întrebat dacă va face recurs împotriva sentinţei judecătorilor vasluieni, Constantinescu răspunde: “Nu ştiu. Nu pot spune până nu o primesc decât că aş dori ca acest individ (n.red. George Epurescu) un cetăţean f***t, nef***t, îmi bag p**a în gura lui şi în neamul lui... sau nu, sau nu... să citească poziţia mea faţă de gazele de şist pe Bârlad. Şi eu sunt pentru chestiunea asta, şi eu sunt pentru manifestaţii de genul ăsta chiar în Bârlad, în zona centrală, dar nu toată ziua bună ziua”, spune Constantinescu pentru jurnaliştii de la cotidianul citat.

Primarul Bârladului continuă în acelaşi stil şi când vorbeşte despre persoanele care protestează faţă de gazele de şist aducând aminte şi de colegul său de partid, Radu Mazăre, primarul Constanţei. “Când i se scoală lui Mazăre, ca să dau un exemplu, lui ăla de la Constanţa, face manifestaţii la Bârlad. Când i se scoală lui ăla de la Oradea, facem la Bârlad, când i se scoală lui ăla de la, nu ştiu unde, Vama Veche, la Bârlad. Păi nu-i chiar aşa, mă (…) La Vaslui se semnează, la Vaslui se dau acte, la Vaslui se dau autorizaţii, la Constanţa, la Guvern, dar nu la Bârlad. Şi atunci de ce să facem la Bârlad?”, mai spune Constantinescu care încheie cu acelaşi limbaj şi despre protestatari despre care zice că “dacă îs nemulţumiţi la Iaşi, fac (n.r. protestează) la Bârlad, dacă îs nemulţumiţi la Vaslui, fac la Bârlad, dar să facă în p***a maii lor la Vaslui, la Pungeşti, la Vama Veche.”

Constantin Constantinescu, sau “Titi”, aşa cum este cunoscut în Bârlad, e primar din 2004 fiind membru de partid la PSD. El este bun prieten şi se află în relaţii de afinitate cu deputatul PSD Adrian Solomon, cel care a fost protagonistul unei alte declaraţii şocante, în aprilie 2012, când zicea despre Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci prim-ministru al României, că dacă va veni la Bârlad şi nu se va opri la primărie pentru a afla necazurile bârlădenilor va “avea soarta lui Aldo Moro”, un politician răpit şi ucis în 1978.

Înainte campaniile electorale pentru funcţia de primar şi de parlamentar, Constantinescu şi Solomon au organizat un miting impresionant în Bârlad, jurând atunci cu mâna pe Biblie că vor lupta împotriva explorării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice.

Ulterior, cei doi şi-au schimbat poziţia, totul culminând în primăvara anului trecut când primarul a interzis un marş de protest şi şi-a atras astfel antipatia bârlădenilor.
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite