Atracţiile liceelor pentru elevi: iglu şi mână bionică FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care termină gimnaziul pot consulta ofertele liceelor din Iaşi în cadrul Salonului Ofertelor Educaţionale desfăşurat luni, 28 mai, de la ora 12.00 până la 20.00, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Liceele din Iaşi au venit în întâmpinarea viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a cu lucrări practice pe care le desfăşoară la ore pentru a stârni interesul adolescenţilor. Astfel, unul dintre cele mai apreciate standuri a aparţinut Colegiului Tehnic „Gh. Asachi", reprezentanţii şcolii prezentând un iglu realizat de elevi din polistiren.

Oferta acestui liceu pentru copiii care termină gimnaziul este bogată: 16 clase de a IX-a cu diplome recunoscute în Uniunea Europeană.

image

„Ca specializări avem desenator, tehnician diagnoză auto, meteo şi hidrologie, ecologie-mediu. La şcoala profesională avem specilizarea de mecanic auto, construcţii structuri, zugrav, vopsitor, dulgher. Toate sunt meserii căutate pe piaţa muncii atât la noi, cât şi în străinătate", spune profesorul Paul Filip de la Colegiul „Gh. Asachi".

Iaşi: Elevii, atraşi la licee cu machiaj şi rochii extravagante (GALERIE FOTO şi VIDEO)

Inspiraţi au fost şi şefii Grupului Şcolar „Anghel Saligny" din Iaşi, care au venit cu o macara şi cu o machetă pe care era reprezentată instalaţia electrică a liceului. „Noi avem trei clase de a IX-a cu profil electric, construcţii şi mecanică", spune profesorul Magdalena Munteanu.

Determinări de PH din pământ şi lichide

Printre standurile inventive se numără şi cel al Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi", unde mai mulţi elevi făceau demonstraţii de tâmplărie şi sculptat publicului, sau cel al Grupului Şcolar „Nicolina", unde elevii au prezentat o mână bionică care poate fi folosită de către persoanele care au rămas fără braţ.

Ocupaţia elevilor: fac poale-n brâu, construiesc case în miniatură şi roboţi de spionaj FOTOGALERII

Un alt liceu care a venit în întâmpinarea elevilor cu lucrări practice se numără şi Grupul Şcolar „Radu Cernătescu" din Iaşi, unde profesorii realizau măsurători de PH, aciditate şi temperatură din sol şi lichide cu ajutorul unui aparat. „Avem cinci clase de a IX-a, din care una pentru chimist de laborator şi două pentru analize produse alimentare", spune profesorul Cristina Ferghete.

La final, elevii s-au declarat hotărâţi în ceea ce priveşte liceul pe care-l vor urma. „Vreau să fac matematică-informatică la «Miron Costin» pentru că este aproape de zona în care locuiesc, iar profilul îmi dă şanse să am o carieră bună", spune Andreea Cozma, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „Ştefan Bârsănescu" din Iaşi.  

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite