Atletul Ştefan Pavel se află în moarte cerebrală şi există varianta ca organele sale să fie donate. Agresorul a fost eliberat de judecătorii ieşeni

Atletul Ştefan Pavel se află în moarte cerebrală şi există varianta ca organele sale să fie donate. Agresorul a fost eliberat de judecătorii ieşeni

Vasilică Baciu, tânărul care l-a lovit pe atletul Ştefan Lazăr a fost eliberat

Şansele de supravieţuire ale fostului atlet de performanţă Ştefan Pavel sunt nule, acesta aflându-se în continuare în moarte cerbrală. Cel care l-a lovit, Vasilică Baciu, a fost eliberat de judecători, primind interdicaţia de a nu părăsi ţara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medici de la Spitalul de Neurochirurgie au declarat că doar o minune îl mai poate salva pe Ştefan Pavel. Rudele sale urmează acum să îşi dea acceptul cu privire la o eventuală prelevare de organe. “I s-au făcut toate investigatiile prin care se constata moartea cerebrala. Cu fiecare minut care trece, organismul lui se degradează, de aceea, dacă familia se hotărăşte să-i fie prelevate organele, acest lucru ar trebui să se întample cât mai repede. Inima pacientului bate doar datorită aparatelor, şi rând pe rând vor începe să-i cedeze rinichii şi vor apărea alte complicaţii, de aceea părinţii trebuie să hotărască repede ce vor să facă, pentru ca prelevarea să fie posibilă”, au precizat cadrele medicale.

Joi, 3 octombrie, Vasilică Baciu, tânărul de 29 de ani care l-a lovit pe atlet a fost prezentat de procurori instanţei cu arestare preventivă pentru 29 de zile. Ieşeanul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis însă ca Baciu să fie anchetat în stare de libertate el primind interdicţia de a părăsi localitatea. Avocaţii săi au reuşit să demonstreze că lovitura lui Baciu, care a provocat căderea fatală, ar fi fost dată după ce acesta ar fi fost provocat în prealabil de atlet.

“Toate articolele care au apărut în au pus presiune pe poliţişti şi pe procurori, dovadă că instanţa a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara. Soluţie care se putea lua şi la Parchet. Există, de exemplu, o declaraţie la dosar în care chiar prietena atletului spune că la ieşirea din club l-a chemat pe acesta la maşină, însă acesta i-a spus că mai stă un pic, pentru că are ceva de rezolvat. Clientul meu a recunoscut că l-a lovit, însă a dat de frică, în niciun caz nu şi-a dorit să se ajungă la aşa ceva”, ne-a spus Bogdan Luca, avocatul lui Vasilică Baciu.

Incidentul tragic în care a fost implicat Ştefan Pavel a avut loc în noaptea de 21 spre 22 septembrie, în faţa unui club din Iaşi. După ce s-au certat în interiorul localului, Ştefan Pavel şi Vasilică Baciu au continuat conflictul în exterior. Baciu l-a lovit pe fostul atlet cu pumnul iar acesta a căzut şi s-a lovit cu capul de pavaj. A ajuns comă la spital. Atât Pavel cât şi agresorul său munceau în Anglia şi se aflau în concediu în România. Ei au şi locuit o perioadă împreună în Londra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: