Atacul cu cerneală de la Iaşi, „înscenare AUR“. Cine crede că George Simion şi-a dorit victimizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură de ecran
FOTO Captură de ecran

George Simion caută să se victimizeze, iar incidentul cu tânărul care l-a stropit cu cerneală pe copreşedintele AUR ar fi fost o înscenare pusă la cale chiar de partid - aceasta este părerea organizaţiilor civice din Iaşi.

Unii reprezentanţi AUR au încercat să-i provoace pe reprezentanţii societăţii civile ieşene care au fost prezenţi în Piaţa Unirii. Asta declară Preşedintele Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM), Dorin Dobrincu, acuzând că AUR a încercat să confişte ziua de 24 ianuarie.

„Şi noi am fost prezenţi în piaţă astăzi (n.r. luni, 24 ianuarie), dar am avut mesaje pro-dezvoltare şi pro-Europa. Cei de la AUR au venit la noi şi au încercat mereu să ne provoace. Am asistat la discursuri găunoase din partea lor, exact ca la Cenaclul Flacăra de pe timpuri. Au avut mesaje naţionaliste, ei încearcă să canalizeze nemulţumirile justificate care există în societate”, a afirmat Dorin Dobrincu pentru News.ro. 

Acesta nu exclude ca incidentul cu cerneala aruncată înspre George Simion să fi fost o înscenare pusă la cale de cei de la AUR.

„Şi-a dorit victimizarea”

La rândul său, preşedintele asociaţiei „Împreună pentru A8”, Ionel Apostol, spune că convins că a fost vorba de o regie şi că n-a fost o întâmplare faptul că liderului AUR i s-a aruncat cerneală peste faţă.

„Este o înscenare, eu aşa cred. Omul (George Simion – n.r.) şi-a dorit victimizarea. Se vede cum a venit acel tânăr din spate şi l-a stropit, iar Simion n-a schiţat niciun gest. E doar pentru naivi chestia că ar fi fost o acţiune neplanificată”, a declarat Ionel Apostol, potrivit sursei citate. 

Luni, 24 ianuarie, copreşedintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, la Iaşi, în timpul manifestaţiei pe care partidul a organizat-o în centrul oraşului cu prilejul Zilei Unirii Principatelor. 

Dosar penal pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală

În acest context, poliţiştii din Iaşi au deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală. 

„Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanţă lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul Poliţiei pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Momentul în care George Simion a fost stropit cu cerneală la Iaşi. Liderul AUR n-a schiţat niciun gest VIDEO

Trei milionari s-au unit şi au cumpărat fosta fabrică Pfizer din Cluj. Investiţia uriaşă pregătită în zonă

  

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite