Asasin român cu sânge rece, condamnat pe viaţă în Italia. Criminalul refuză cu obstinaţie să fie adus în România

Asasin român cu sânge rece, condamnat pe viaţă în Italia. Criminalul refuză cu obstinaţie să fie adus în România

Asasinul român va rămâne în închisoare în Italia FOTO Adevărul

Judecătorii ieşeni au tranşat soarta unui asasin condamnat la închisoare pe viaţă în urma unei crime şi a unei tentative de omor comise asupra unor conaţioali. Victor Agrigoroaei (56 de ani), un bărbat originar din Iaşi, a ucis o persoană, şi a lovitcu cuţitul alte două.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Justiţiei din ţara noastră a formulat o solicitare de recunoaştere a sen­tinţei de condamnare din Italia pe numele lui Agrigoroaie, scopul final fiind aducerea în ţară a sângerosului asasin, care ar fi trebuit încarcerat la Iaşi. În Italia, Victor Agrigoroaei a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru faptele sale, el mai având o condamnare de nouă ani de închisoare cu executare şi în România, pentru o altă faptă comisă cu violenţă.

Pentru ca Victor Agrigoroaei să fi putut fi adus la Iaşi, ju­decătorii ieşeni ar fi trebuit să dea o soluţie prin care să pună condamnarea din Italia în concordanţă cu legislaţia româ­nească. Cererea de transfer s-a judecat cu uşile închise la Curtea de Apel Iaşi, în luna mai, toate părţile fiind de acord cu transferul. Mai puţin asasinul, care a refuzat să fie adus în ţară întrucât, a declarat el, nu mai are pe nimeni aici care să aibă grijă de el.

„Autorităţle italiene nu au dispus expulzarea condamnatului în România, iar acesta, deşi este cetăţean român, nu trăieşte pe teritoriul României. Condam­natul se află şi trăieşte pe teritoriul Italiei din anul 2008, mo­ment din care nu a mai revenit în România şi nici nu a mai avut relaţii corespunzătoare cu familia pe teritoriul României. În acest sens este şi poziţia condamnatului, care refuză transferul, arătând că pe teritoriul României nu poate primi sprijin de la niciun membru al familiei“, au arătat judecătorii ieşeni.

Victor Agrigoroaei a locuit, până să plece în Italia, în localitatea Podu Iloaei. Acesta a fugit din România după ce şi-a înjunghiat fostul socru, fiind condamnat la 9 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. În Italia, faptele acestuia au fost intens mediatizate, la momentul respectiv, de către cele mai importante ziare din Peninsulă.

În urma unui conflict avut cu mai multe persoane de etnie romă, în 2008, Victor Agrigoroaei a decis să se răzbune. A făcut-o alături de Mihai Codruţ. Agrigoroaei l-a lovit cu cuţitul în gât pe românul cu care se afla în conflict, şi a înjunghiat de mai multe ori alte două persoane care se aflau în aceeaşi încăpere. În acest timp, Mihai Codruţ a ameninţat victimele cu o drujbă în funcţiune. Condamnarea pe viaţă a ieşeanului a rămas definitivă, la Torino, în 2012.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: