Aplicaţia care te ajută să afli când a apărut în farmacii un medicament căutat. Cum funcţionează

Aplicaţia care te ajută să afli când a apărut în farmacii un medicament căutat. Cum funcţionează

Aplicaţia EMIM pe telefon

Trei programatori din Iaşi au pus bazele unei aplicaţii dedicate persoanelor care sunt în căutarea unui anumit medicament, dar şi în spijinul farmaciştilor care nu mai fac faţă solicitărilor. Ideea de a concepe această aplicaţie a venit în contextul crizei de medicamente din toată ţara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţiile despre un anumit medicament şi farmaciile în care se poate găsi sunt la un click distanţă, asta pentru că o echipă formată din trei programatori şi un specialist în comunicare, din Iaşi, au muncit în ultima lună la aplicaţia EMIM.ro. Cei patru ieşeni fac parte din compania RomSoft. 
 
Aplicaţia a fost creată pentru pacienţii care găsesc foarte greu anumite medicamente. Ideea de a concepe această aplicaţie a venit în contextul crizei de medicamente din toată ţara. Prin această aplicaţie se face legătura între pacienţi, farmacişti şi medici. 
 
„Beneficiul imediat atât pentru pacienţi, cât şi pentru farmacişti este reducerea expunerii în farmacii. Al doilea beneficiu este diminuarea efortului. În unele zile, farmaciştii trebuie să facă faţă la zeci de solicitări venite pe diverse canale: solicitări directe de la pacienţii care se deplasează în farmacii, solicitări prin email, telefonice sau prin SMS. Acest lucru poate crea o presiune uriaşă asupra farmaciştilor, presiune care se adăugă condiţiile de risc crescut la locul de muncă”, spune Iulia Weingold, responsabil comunicare în cadrul echipei. 
 

Cum funcţionează EMIM.ro 

 
Pacienţii care au dificultăţi în a găsi un medicament pot înscrie o cerere în EMIM.ro, folosind butonul „cerere medicament”. Pacientul completează numele medicamentului căutat, iar cererea este înregistrată în aplicaţie.
 
„Pentru pacienţii care caută medicamentele rare, ştim că uneori poate dura mai mult timp să primească un răspuns, pentru că acele medicamente lipsesc de peste tot. Îi rugăm să aibă răbdare şi să nu renunţe după o primă încercare nereuşită”, a punctat Iulia Weingold.
 
De asemenea, orice farmacist care doreşte să se implice şi să ajute pacienţii să găsească mai uşor medicamentele necesare îşi poate face un cont de farmacist, tot pe EMIM.ro, folosind opţiunea „înregistrare farmacist”.
 
„Mesajul nostru pentru farmacişti este să ni se alăture în această iniţiativă. Să îşi facă un cont de farmacist (durează un minut) şi să încerce să răspundă cererilor din judeţul lor, din oraşul lor. Ştim că le este fparte greu în această perioadă. Încercăm să ajutăm cum putem, prin ce ştim noi să facem. Chiar îi invităm să ne dea feedback despre cum am putea îmbunătăţi aplicaţia, astfel încât să le fie cât mai uşor să o folosească”, mai spune Iulia Weingold.
 
După ce se loghează în sistem, farmacistul poate vedea toate cererile de medicamente completate de pacienţi, iar acolo unde observă că are ceva pe stoc, poate răspunde apăsând un singur buton. Automat, este generat un mesaj cu datele farmaciei (mesaj SMS sau e-mail, la alegerea farmacistului). 
 
„Chiar şi persoanele mai în vârstă pot fi foarte uşor iniţiate în folosirea aplicaţiei. Din acest motiv am ţinut foarte mult la simplitatea întregului proces, atât pentru pacienţi, cât şi pentru farmacişti. Şi cu atât mai mult ar fi de ajutor unor persoane cu dificultăţi de deplasare şi chiar de vorbire să primească într-un SMS adresa farmaciei în care pot găsi medicamentele necesare”, a adăugat Iulia Weingold.
 
Astfel, persoanele care au nevoie de anumite medicamente ştiu când şi unde le pot găsi, fără a face prea multe drumuri la farmacie.  
 
Aplicaţia EMIM poate fi accesată gratuit din orice browser. De asemenea, pacienţii o pot descărca gratuit de pe Google Play. În perioada următoare va fi lansată şi versiunea mobile pentru farmacişti. 
 
Această aplicaţie este o continuare a platformei cu acelaşi nume, EMIM. Aceasta se adresează în principal medicilor care îşi doresc o gestiune integrată într-un mediu virtual a propriului cabinet. Astfel, aceştia îşi pot crea un cabinet virtual de la zero pe EMIM.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: