Apel către pacienţii cu forme uşoare de COVID-19. „Nu aglomeraţi UPU! Suferă cei care ar putea avea o mare urgenţă”

Apel către pacienţii cu forme uşoare de COVID-19. „Nu aglomeraţi UPU! Suferă cei care ar putea avea o mare urgenţă”

FOTO Facebook/Diana Cimpoeşu

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi, le cere ieşenilor cu simptome uşoare ale bolii COVID-19 să nu aglomereze UPU şi să nu mai solicite ambulanţa pentru a se testa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul-şef al UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, face apel la pacienţii cu simptome uşoare de COVID-19 să nu mai aglomereze Unitatea de Primire Urgenţă de la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi. Pacienţii sunt rugaţi să se adreseze medicului de familie sau să se deplaseze la centrele de evaluare din Iaşi şi Paşcani. 
 
„Unii dintre ei exagerează şi ajung în Urgenţă. Este bine ca populaţia să fie extrem de bine informată şi să respecte regulile pentru a nu aglomera UPU, unde ajung cazurile cu patologie severă", a precizat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.
 
În ultima perioadă, sunt foarte multe solicitări în dispeceratul ISU Iaşi, prin care se solicită ambulanţa pentru testare.
 
 „Noi venim cu rugămintea pentru cei care au un mijloc de deplasare spre un centru de testare să facă acest lucru, iar deplasarea noastră la domiciliu să rămână doar pentru cei care nu au posibilităţi. Este imposibil ca un sistem medical de urgenţă să facă faţă şi acestor transporturi care nu reprezintă urgenţă, ci sunt pentru evaluare. Suferă cei care ar putea avea, de fapt, o mare urgenţă", a mai afirmat medicul Diana Cimpoeşu.
 
Până acum, în judeţul Iaşi au fost diagnosticate cu COVID-19 peste 82.000 de persoane.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările