Aparatele de bruiat trişori, lăsate baltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci dispozitive de la Facultatea de Drept cu care pot fi depistaţi studenţii care copiază la examene sunt inutilizabile. Aparatele de bruiat au fost cumpărate în 2008, cu 100 de euro bucata, şi  nu permiteau folosirea dispozitivelor electronice de copiat la examene.

Aparatele de bruiat au fost cumpărate în 2008, cu 100 de euro bucata, şi  nu permiteau folosirea dispozitivelor electronice de copiat la examene.

Profesorii de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“ nu mai au voie să folosească cele cinci dispozitive cumpărate pentru a-i împiedica pe tineri să copieze la examene. Aparatele au fost scoase din uz, iar în prezent prind praf în magazie.

„Autoritatea Naţională pentru Reglementarea în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei ne-a trimis un referat prin care ne-a cerut să obţinem o autorizaţie dacă vrem să mai folosim aceste aparate pentru că ele emit pe o anumită frecvenţă şi asta contravine regulilor. Trebuia să ecraneze, nu să bruieze“, explică Costel Palade, administrator şef la Facultatea de Drept.


Dacă nu au mai fost permise aparatele de bruiat celulare, conducerea facultăţii a dispus alte măsuri care să împiedice copiatul. „S-a suplimentat numărul de supraveghetori la examene, iar studenţii nu sunt primiţi în sală cu telefoanele la ei. Oricum, studenţii au primit mesajul nostru şi nu mai copiază“, spune încrezător decanul Tudorel Tudose.


Aparatul de radio depistează trişorii


La urechile administratorului au ajuns şi alte metode anti-copiere practicate de profesori. Pentru a descuraja folosirea de handsfree, cadrele didactice se prezintă la examene cu aparate radio. „Pentru că nu mai pot folosi aceste aparate de bruiat, profesorii vin cu un aparat de radio vechi care pâcâie atunci când sunt depistate conversaţii pentru că se interferează undele. Aşa se poate depista oarecum şi persoana care foloseşte handsfree-ul“, spune administratorul Costel Palade.


Studenţii susţin însă că handsfree-urile oricum nu le erau de foarte mare ajutor la examene. „Nu aveam ce face cu handsfree-ul la examen pentru că s-a mai renunţat la metoda clasică de testare prin reproducerea teoriei şi s-a trecut mai mult pe practică. La astfel de subiecte nu prea aveai ce să faci cu handsfree-ul“, spune Elena Bizim, studentă în anul I la Facultatea de Drept.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite