Anchetă a procurorilor militari în cazul epavei unui avion de luptă, descoperită recent în albia râului Prut

Anchetă a procurorilor militari în cazul epavei unui avion de luptă, descoperită recent în albia râului Prut

FOTO Adevărul

Componente ale unui avion de luptă au fost descoperite recent în râul Prut, pe raza localităţii Sculeni. Descoperirea a fost făcută de către poliţiştii de frontieră din Iaşi care patrulau în zonă. Se bănuieşte că rămăşiţele aparatului de zbor sunt din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit pe 15 februarie, în râul Prut, pe raza localităţii Sculeni, judeţul Iaşi, componentele unui avion de luptă. Printre cele descoperite se numără motorul, cârma de direcţie şi diferite componente interne. S-au făcut inclusiv scufundări, fiind găsite elemente mecanice şi cinci cartuşe de război.

În urma unei analize, s-a ajuns la concluzia că se impune desfăşurarea unei anchete de către Parchetul Militar. Anchetatorii s-au deplasat la faţa locului şi au demarat cercetările pentru comiterea infracţiunii de coliziune. 

„A fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coliziune. Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării făcute de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. În cauză se efectuează cercetări cu privire la prăbuşirea unui avion militar, ale cărui componente, provenite de la epava aparatului de zbor, au fost descoperite în râul Prut pe data de 15 februarie 2020. Având în vedere stadiul incipient al cercetărilor, este prematur să facem aprecieri asupra altor aspecte concrete”, a precizat Gheorghe Prelipcean, prim-procurorul Parchetului Militar Iaşi.

Potrivit primelor informaţii, avionul este de provenienţă rusească. În acest moment, nu se ştie dacă aparatul a fost doborât sau s-a prăbuşit din cauza vreunei defecţiuni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: