Anchetă epidemiologică la Iaşi. Profesor supraveghetor la prima probă de la BAC, diagnosticat cu COVID-19

Anchetă epidemiologică la Iaşi. Profesor supraveghetor la prima probă de la BAC, diagnosticat cu COVID-19

Foto Arhivă

Un cadru didactic care a făcut parte din comisia de supraveghere la examenul de Bacalaureat de la un liceu din Iaşi a fost diagnosticat cu Covid-19. DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemologică.

Ştiri pe aceeaşi temă

O profesoară care a făcut parte din comisia de supraveghere la Bacalaureat de la un liceu ieşean a fost confirmată cu COVID-19. Ea a început să se simtă rău după ce s-a desfăşurat proba.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, a declarat, pentru Agerpres, că profesoara a fost confirmată cu COVID-19 după ce luni, 22 iunie, a participat la supraveghere la examenul de Bacalaureat, la Liceul Pedagogic din Iaşi.

„Este vorba despre un cadru didactic care a fost în Centrul de examen nr. 8, luni, la prima probă. Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei. Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv", a declarat Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au precizat că în prezent se încearcă stabilirea contacţilor persoanei confirmate pozitiv cu noul coronavirus. 

Imediat după confirmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: