Amor cu iz penal. O ieşeancă a fost dată în judecată în urma unor postări pe Facebook

Amor cu iz penal. O ieşeancă a fost dată în judecată în urma unor postări pe Facebook

FOTO blockpublisher.com

Câteva postări pe o reţea de socializare au adus-o pe o ieşeancă în faţa instanţei de judecată. Reclamanta cere daune morale în valoare de câteva mii de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie din judeţul Iaşi a fost chemată în instanţă după ce a făcut câteva postări pe Facebook. Reclamanta, Florentina R., din judeţul Dolj, o acuză pe Mariana T. că ar fi făcut mai multe postări denigratoare la adresa sa.

„Mi-a fost încălcat dreptul la onoare şi la demnitate”, spune reclamanta Florentina R.  În acest context, cere daune morale în valoare de 5.000 de euro.

Totul ar fi pornit de la un bărbat, cele două femei devenind rivale din cauza acestuia. Florentina R. a avut o relaţie cu un bărbat, iar după ce s-au despărţit bărbatul a început o relaţie cu pârâta din acest caz, Mariana T. Aceasta din urmă ar fi creat nişte conturi pe Facebook, iar, pe conturile respective, ar fi făcut mai multe postări denigratoare la adresa Florentinei R.
 
„În urmă cu ceva timp, între clienta mea şi pârâtă ar fi apărut unele divergenţe. În urma acestor divergenţe, pârâta a dus o adevărată campanie de denigrare a clientei mele, susţinând că face tot felul de lucruri ce nu pot fi reproduse. Trăim într-o societate civilizată, iar postările făcute pe Facebook sunt considerate a fi în spaţiul public. De altfel, avem şi jurisprudenţă în acest sens. Din informaţiile pe care le deţin, doamna respectivă a făcut acele postări atât pe adresa proprie de Facebook, cât şi de pe o altă adresă”, spune avocata reclamantei, într-o declaraţie citată de bzi.ro. 
    
Deşi cele două femei, reclamanta şi pârâta, se află în Italia, acţiunea a fost formulată la Judecătoria Iaşi, deoarece ultimul domiciliu al pârâtei este în judeţul Iaşi.
 
Instanţa urmează să stabilească un prim termen al litigiului, după care magistraţii vor asculta ce au de spus ambele părţi implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.
 
 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: