Am putea rămâne fără miere anul acesta. Mor albinele din stupinele ieşene

Am putea rămâne fără miere anul acesta. Mor albinele din stupinele ieşene

Apicultorii sunt îngrijoraţi pentru stupinele lor

Tratamentele cu pesticide realizate în ultimele săptămâni pe culturile din judeţ ucid mii de albine. Cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au intrat în alertă şi recomandă proprietarilor de stupine să anunţe primăriile cu privire la locul de amplasare al acestora.

Iaşi: Apicultura, afacere profitabilă pe timp de criză

În ultimele două săptămâni, în câteva localităţi din judeţ au fost semnalate cazuri de mortalitate masivă a albinelor. „Drept cauză a fost reclamată intoxicaţia cu pesticide, ca urmare a tratamentelor fitosanitare aplicate culturilor agricole", a explicat dr. Gabriel Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Iaşi.

Astfel, pentru a preveni alte eventuale pagube, apicultorii trebuie să anunţe primăriile din localităţile în care locuiesc cu privire la locul în care sunt amplasate stupinele, să închidă sau să îndepărteze familiile de albine atunci când sunt anunţaţi despre efectuarea de tratamente cu insecticide şi să sesizeze medicul veterinar în cazul în care familiile sunt intoxicate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: