Alertă la Iaşi: 16 medici şi asistente, în izolare după ce au tratat un pacient infectat cu Covid-19. Bolnavul intrase în contact cu un medic din Suceava

Alertă la Iaşi: 16 medici şi asistente, în izolare după ce au tratat un pacient infectat cu Covid-19. Bolnavul intrase în contact cu un medic din Suceava

Spitalul de Urgenţă din Iaşi

16 cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi se află în autoizolare după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadrele medicale care au intrat în autoizolare sunt de la Secţia de Gastroentelogie a spitalului ieşean. 

Acestea au tratat începând cu miercuri, 18 martie, un pacient originar din Suceava, care, la rândul său, intrase în contact cu un medic de la Spitalul de Urgenţă Suceava infectat cu noul coronavirus.

Medicii de la Iaşi au aflat despre colegul lor testat pozitiv în cursul zilei de luni, 23 martie. Tot atunci, au transferat pacientul la Spitalul de Boli Infecţioase. Ulterior, epidemiologii de acolo l-au testat pe pacient, rezultatul fiind pozitiv.

Reprezentanţii Spitalul de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi au deschis o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu exactitate cu câte persoane a intrat în contact pacientul din Suceava. 

Pacientul a stat într-o rezervă a secţiei cu un alt bolnav, testat la rândul său. Rezultatul acestuia a fost negativ. 

O parte din Secţia de Gastroentelogie s-a închis, în timpul anchetei epidemiologice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: