Rezultate alegeri locale 2020. Mihai Chirica a câştigat un nou mandat de primar la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica
Mihai Chirica

Rezultatele preliminarii de la Iaşi arată că primarul în funcţie, Mihai Chirica, a câştigat un nou mandat. Locul doi a fost adjudecat de Cosette Chichirău, de la USR-PLUS.

UPDATE 07.00 După numărarea a peste 90% din voturi, clasamentul este următorulMihai Chirica (42%), fiind urmat de Cosette Chichirău (30%), Camelia Gavrilă - PSD (13%), Dorina Isopescu - PMP (2,5%), Cătălin Urtoi - PÎM (1,9%), Sorin Iacoban - Pro România (1,9%) şi Radu Botez  - ALDE (1,5%). La consiliul Local, primele două locuri, la diferenţe mici, în jur de 30%, au fost adjudecate de PNL şi USR-PLUS. 

UPDATE 00.30 Potrivit Ziarului de Iaşi, la Consiliul Local, după numărarea voturilor din 117 de secţii (în municipiu sunt 255 de secţii), PNL conduce cu 31,7%, iar USR-PLUS este pe locul doi cu 28,7%. Urmează PSD cu 17%, PMP cu 5,04%. 

____________________________________________

Potrivit primelor rezultate preliminarii de la Iaşi, Mihai Chirica a obţinut peste 40% din voturile de la Iaşi, în timp ce principala sa contracandidată, Cosette Chichirău, în jur de 30%. 

E vorba de rezultate calculate după numărarea a voturilor din mai puţin de 20% din secţiile de vot din municipiul Iaşi. "Împreună cu un parlament de dreapta şi cu presdintele României, vom putea să ne menţinem o strategie prin care să le arătăm romanilor că le este bine acasă în România", a declarat Mihai Chirica, după încheierea votării. 

Preşedintele Ludovic Orban, a declarat, la Digi 24, că nu doar Mihai Chirica a câştigat alegerile, ci şi candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Costel Alexe. 

Chirica este primar din 2015, atunci când a devenit edil interimar, din partea PSD, odată cu arestarea fostului edil, Gheorghe Nichita. Anul acesta, înainte de alegeri, Chirica a anunţat că a trecut de la social-democraţi la PNL. 

La Iaşi, prezenţa la vot din municipiu a fost de sub 30%. 

Ştire în curs de actualizare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite