Al optulea deces la un bolnav cu gripă AH1N1 internat la Iaşi. Bărbatul avea 35 de ani şi era diagnosticat cu leucemie

Al optulea deces la un bolnav cu gripă AH1N1 internat la Iaşi. Bărbatul avea 35 de ani şi era diagnosticat cu leucemie

IRO Iaşi FOTO Arhivă

Bărbatul decedat se numără printre primii bolnavi confirmaţi cu gripă de tip AH1N1 în cursul internării la Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat în vârstă de 35 de ani internat la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi cu diagnosticul de leucemie, confirmat cu gripă de tip AH1N1, a murit miercuri, 14 februarie. Numărul deceselor la bolnavi confirmaţi cu gripă a ajuns, în judeţul Iaşi, la opt.
 
Potrivit unei informări de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, bolnavul nu era vaccinat antigripal. „Bărbatul în vârstă de 35 de ani internat la IRO Iaşi a fost confirmat cu virus gripal de tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente şI fiind nevaccinat antigripal”, subliniază reprezentanţii DSP într-un comunicat de presă.
 
Potrivit conducerii IRO Iaşi, bărbatul care şi-a pierdut viaţa se numără printre primii pacienţi confirmaţi cu gripă AH1N1 în cursul internării. „Este vorba despre un pacient cu diagnostic de leucemie, unul dintre primii doi bolnavi confirmaţi cu virus gripal în cursul internării la institut”, a arătat profesorul Gabriel Dimofte, director medical la IRO Iaşi.
 
Conform DSP, pe 13 februarie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a luat în evidenţă decesul unei femei în vârstă de 72 de ani, confirmată cu virus gripal de tip B. „ Femeia din judeţul Iaşi, internată la IRO Iaşi, confirmată cu virus gripal tip B, avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinată antigripal. Facem menţiunea că virusul de tip B a fost depistat la internarea în unitatea medicală, persoana decedată nefăcând parte din grupul de 12 persoane care au fost izolate la ATI şi Hematologie”, au punctat reprezentanţii DSP. În aceeaşi zi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a murit un bărbat în vârstă de 41 de ani din judeţul Iaşi confirmat cu virus gripal de tip AH1N1. Pacientul era obez şi suferea de o boală cronică hepatică. 
 
„În momentul de faţă, la nivelul judeţului Iaşi sunt înregistrate opt decese cauzate de virusul gripal. Referitor la persoanele decedate la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, facem precizarea că două dintre ele aveau domiciliul în alte judeţe”, au mai consemnat reprezentanţii DSP Iaşi.
 
Citeşte şi:
 
citeste totul despre: