Al doilea caz de malarie din acest an la Iaşi. Pacientul aflat în stare gravă a mai avut boala şi acum câţiva ani

Al doilea caz de malarie din acest an la Iaşi. Pacientul aflat în stare gravă a mai avut boala şi acum câţiva ani

sursa Adevarul

Un ieşean de 43 de ani a fost diagnosticat cu malarie, el fiind internat la Secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Bărbatul a lucrat în Coasta de Fildeş de unde s-a întors în urmă cu o săptămână dupa ce a lucrat timp de şase luni în construcţii.

Încă un caz de malarie la Iaşi, de data aceasta la un bărbat de 43 de ani tocmai întors din Coasta de Fildeş. 

Când a revenit în ţară, bărbatul a început să se simtă rău, însă a crezut că ar fi vorba despre o răceală. Întrucât starea s-a agravat, el a decis să meargă la spital, fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 

După ce i s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au confirmat că bărbatul suferă de malarie.

Pacientul este în stare gravă şi este internat la Secţia de terapie intensivă din cadrul spitalului ieşean. Bărbatul a mai fost plecat la muncă pe continentul african în urmă cu câţiva ani, iar la întoarcerea în ţară el a fost diagnosticat de asemenea cu malarie. 

Este al doilea caz de malarie înregistrat în acest an la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În urmă cu o lună, un tânăr de 24 de ani a fost diagnosticat cu aceeaşi boală, după ce a lucrat în Africa. Malaria se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi vărsături, boala fiind transmisă prin înţepăturile de ţânţari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: