„Ajută un vecin!“, ideea generoasă în lupta cu pandemia de coronavirus

„Ajută un vecin!“, ideea generoasă în lupta cu pandemia de coronavirus

Tabelul „Ajută un vecin”

Câţiva voluntari cu spirit civic din Iaşi au pus la punct un tabel online care vine în ajutorul comunităţii româneşti vulnerabile în această situaţie de criză generată de extinderea virusului Covid-19. Tabelul este dedicat atât celor care au nevoie de ajutor, cât şi celor care pot oferi ajutor.

Ştiri pe aceeaşi temă

ICONIC CLUSTER Iaşi, împreună cu studenţii de la cursul de Responsabilitate Socială a Facultăţii de Economie şi Adimistrarea Afacerilor a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, coordonaţi de prof. Marius Alexa, inspiraţi de o iniţiativă similară realizată de Hilary Duff în Sandy Hill, au tradus şi adaptat un formular on-line simplu de utilizat, prin care voluntarii din orice comunitate se pot înscrie pentru a oferi ajutor vârstnicilor, persoanelor cu nevoie speciale sau persoanelor aflate în autoizolare.
 
„În primul rând, trebuie să cunoaştem nevoile. E clar că avem nevoie de ajutor, dar asta în sine nu spune toată povestea. Ce fel de ajutor? Apoi..există oameni care ar fi dispuşi să ajute, dar nu ştiu exact de ce ar fi nevoie. Ideea formularului este să vedem unde se intersectează lucrurile. Se poate întâlni cererea şi oferta, chiar dacă poate suna puţin rece”, spune pentru „Adevărul” Mihai-Alexandru Scutaru - team leader CSR student.
 
Formularul pentru voluntari conţine 4 rubrici: Nume, Ce aţi putea oferi? (apeluri telefonice sau video apeluri pentru cei care sunt izolaţi, deplasări, livrări, plimbarea câinelui, îngrijirea copiilor, cumpărături, gătit, etc.), Date de contact (număr de telefon, e-mail, sau linkul către profilul de facebook) şi Alte detalii (de exemplu orele la care voluntarii sunt disponibili). Pe de cealaltă parte, formularul pentru cereri conţine rubricile: Nume, Cu ce aţi dori sa fiţi ajutaţi?, Date de contact, Alte detalii.
 
De asemenea, formularul oferă Instrucţiuni şi informaţii actualizate despre COVID-19 din sursele oficiale din România: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Afacerilor Externe, dar şi din cele de pe plan internaţional, oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Cei care consideră că aceasta este o idee bună, pot copia şi adapta tabelul pentru comunitatea din care fac parte de la acest link.
 
„Formularul principal nu este editabil, dar se poate face o copie a tabelului. Aşa l-am putut şi noi traduce şi adapta”, a conchis Mihai-Alexandru Scutaru în discuţia cu reporterul „Adevărul”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: