Agenţi sub acoperire de la Scotland Yard, FBI, CIA şi DEA se află la Iaşi şi participă la o întâlnire ultradiscretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din 22 de ţări iau parte la o reuniune de trei zile care se desfăşoară la Hotelul Unirea din Iaşi.

Ofiţeri sub acoperire din 22 de ţări participă la Conferinţa anuală a şefilor Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Sud-Estul Europei.

Întâlnirea are loc în perioada 19-21 iunie la Hotelul Unirea din Iaşi, dar accesul în sala de conferinţe este rezervat strict participanţilor. În plus, numele ofiţerilor prezenţi la Iaşi este ţinut la mare secret. Un exemplu de măsură de precauţie este că agenţii îşi întorc ecusonul invers în momentul în care părăsesc şedinţele.

Şefii Poliţiei Române au făcut public doar faptul că la Iaşi sunt prezenţi specialişti în criminalitate organizată din cadrul Scotland Yard, FBI, CIA sau DEA şi din ţări precum Suedia, Japonia sau Bulgaria. Tema conferinţei este "Legăturile dintre grupările de criminalitate organizată care acţionează transnaţional şi alte tipuri de ameninţări". Se discută despre traficul de droguri, arme şi posibile ameninţări de tip terorist.

"Am ales şi am nominalizat Iaşiul ca loc de desfăşurare a celei de-a 10-a întâlniri anuale încă de anul trecut, din mai multe motive. Pe de o parte, în semn de apreciere pentru rezultatele obţinute de colegii mei, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean în menţinerea sub control a infracţionalităţii. Sunt lucruri bune şi chiar foarte bune făcute aici. Pe de altă parte, este o ocazie pentru cei peste 100 de participanţi să vadă şi această parte a ţării", a declarat chestor-şef Petru Tobă, şeful Poliţiei Române. 

Vă mai recomandăm:

Ce caută în Balcani şefii marilor servicii secrete

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite