Adolescentul care a incendiat cataloagele unui liceu din Iaşi înaintea încheierii mediilor a fost găsit. Ce riscă piromanul

Adolescentul care a incendiat cataloagele unui liceu din Iaşi înaintea încheierii mediilor a fost găsit. Ce riscă piromanul

Un elev al Liceului din Belceşti a incendiat 10 cataloage şi un calculator. FOTO Ionuţ Benea

Tânărul care a dat foc cataloagelor unui liceu din Iaşi săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, a fost identificat de către poliţişti. Acesta are 15 ani şi era unul dintre elevii Liceului Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu”, din comuna ieşeană Belceşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presupusul distrugător al celor 10 cataloage şi al unui calculator folosit în cancelarie a fost identificat de către poliţişti cu ajutorul camerelor de supraveghere din liceu. Anchetatorii au mers la locuinţa tânărului şi au luat mai multe haine şi bunuri care ar fi fost folosite în momentul comiterii faptei.

„La data de 21 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Belceşti. A fost identificat un tânăr, bănuit de distrugere. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 16 spre 17 mai, acesta ar fi pătruns într-o unitate de învăţământ, din comuna Belceşti şi ar fi distrus, prin incendiere, 10 cataloage. În urma percheziţiei, au fost ridicate articole de îmbrăcăminte şi bunuri, susceptibile a fi fost folosite în derularea activităţii infracţionale. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Tânărul a intrat în liceu în jurul orei 2.00, fiind suprins de camerele video cum intra în cancelarie. Distrugerile provocate de acesta au fost descoperite vineri dimineaţa, pe 17 mai, de către un reprezentant al unităţii de învăţământ. Fapta a fost comisă cel mai probabil pentru a-l avantaja pe elev.

Citiţi şi:

Cataloage ale unui liceu din Iaşi au fost incendiate de un tânăr înainte de încheierea mediilor. Piromanul a dat foc şi computerului  din cancelarie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: