Acuzaţii de rasism şi contre între Poliţie şi rudele principalului suspect în cazul dublei crime de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură de ecran
FOTO Captură de ecran

Reprezentanţii Consulatului Canadei au venit la Iaşi, pentru a verifica dacă Ahmed Sami El Bourkadi, principal suspect în cazul dublei crime de la Iaşi, a fost „umilit” de către un comisar şef din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Iaşi.

Contre între poliţie şi principalul suspect al dublei crime de la Iaşi. Mătuşa marocanului Ahmed Sami El Bourkadi i-a pârât pe anchetatorii ieşeni pentru presupuse remarci rasiale. 

În context, reprezentanţii Consulatului Canadei au venit la Iaşi pentru a verifica dacă principalul suspect al crimei duble din Moara de Vânt a fost „umilit” de către un comisar şef din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Iaşi. 

„A fost pomenit şi un incident în care în momentul în care a fost adus la percheziţia informatică, unul dintre lucrătorii de poliţie delegaţi în cauză a făcut mai multe susţineri cumva neprincipiale vis-à-vis de persoana dumnealui. Ahmed Sami este vorbitor de franceză, dar a înţeles parţial ce a transmis domnul comisar. Am făcut o cerere de recuzare în cauză, am şi primit un răspuns de la procurorul cauzei care a răspuns că lucrurile nu se confirmă, iar poliţistul va rămâne mai departe în dosar”, a explicat avocatul Raluca Andrei, care îl reprezintă pe Ahmed Sami el Bourkadi, principalul suspect al crimei duble din Moara de Vânt, potrivit Ziarului de Iaşi. 

Potrivit spuselor rudelor principalului suspect în acest caz, comisarul ar fi făcut remarci rasiste şi l-ar fi ameninţat că va fi lăsat împreună cu nişte rude ale tinerilor ucişi, ca aceştia să se răzbune. 

„I s-a sugerat să citească nuvela Baltagul sau ce părere ar avea dacă ar fi lăsat împreună cu nişte prieteni belgieni de origine marocană ai victimei, care ar dori să se răzbune. Au mai fost afirmaţii rasiale cum că toţi arabii sunt la fel. Au mai fost răutăţi cum că ar trebui să îmi anunţ clientul că va lua pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi că i-a fost pregătită deja o celulă în Penitenciar cu cei din dosarul „Spirtul”. Aceste susţineri au fost făcute cu prilejul percheziţiilor informatice, la sediul Parchetului, în prezenţa lucrătorilor IPJ de la CRAP care îl însoţeau ca escortă, în prezenţa domnului informatician de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, a doamnei translator care ajunsese între timp. A relatat aceste aspecte familiei şi mătuşii lui din Canada, ea fiind cea care a sesizat Consulatul Canadei”, a mai precizat avocatul Raluca Andrei.

Agenţii consulari de la consulatul Canadei la Bucureşti au dorit totodată să verifice şi mersul anchetei şi condiţiile de detenţie ale marocanului.

Amintim faptul că marocanul Youssef Jniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi.

Descoperirea şocantă a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. 

 Vă recomandăm să citiţi şi:

Păţania unui turist român în Italia. „Jecmăneală pe faţă, aşa am ajuns să plătesc dublu hotelul”

Autostrada Sibiu - Piteşti, viaductul Tălmăcel: în ce stadiu sunt lucrările şi când ar putea fi pus în funcţiune VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite