Actriţa Maia Morgenstern, impresionată de o bibliotecă din România. „Cea mai frumoasă din lume, splendoarea”

Actriţa Maia Morgenstern, impresionată de o bibliotecă din România. „Cea mai frumoasă din lume, splendoarea”

FOTO: Maia Morgenstern

Biblioteca a fost votată pe un portal web popular pe primul loc în topul celor mai frumoase 25 de biblioteci din lume, în anul 2019.

Aflată în vizită dar şi cu ocazia unui spectacol-lectură la Iaşi, actriţa Maia Morgenstern a rămas impresionată de Biblioteca „Gheorghe Asachi” din Iaşi, considerată de către multe persoane cea mai frumoasă bibliotecă din lume, 

„Nu mai am aer, impresionant, tulburător. Cea mai frumoasă din lume, splendoarea! Citesc aşa, pe diagonală, pe repede înainte, câte ceva despre bijuteria asta...era să fie demolată, atunci după bombardamente, după război, că era clădire veche. Dar nu destul de veche încât să fie considerată monument istoric şi oamenii nu au lăsat să se întâmple aşa ceva. Au restaurat, au reconstruit. Acum, biblioteca este monument istoric”, a scris actriţa pe pagina sa de Facebook. 

Biblioteca Universităţii „Gh. Asachi” din Iaşi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume. În urmă cu patru ani, a fost selectată printre cele mai frumoase 25 de biblioteci din lume, în cadrul unui sondajul online iniţiat de portalul boredpanda.com.
 

 
Construcţia, situată în cartierul Copou din Iaşi, în care astăzi funcţionează universităţile „Al. I. Cuza“ şi Universitatea „Gheorghe Asachi“, a ajuns la forma actuală, prin extindere, la mijlocul anilor 1930.
 

FOTO: Arhiva Adevărul

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Primar acuzat de hărţuirea sexuală a unei tinere: „Dacă vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea”. Reacţia edilului şi a PSD


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările