A murit bărbatul plimbat prin trei spitale din România şi transferat cu întârziere în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: evz.ro
FOTO: evz.ro

Autorităţile române anunţă decesul bărbatului care a fost transferat cu întârziere în Belgia, după ce a fost plimbat prin trei spitale din România

Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţă corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime, potrivit diagnosticului iniţial, şi care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Bărbatul a fost victima unui accident de muncă. Pacientul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite