A luat mită pentru a întocmi, ilegal, acte pentru sacrificarea a 200 de cai. Ce pedeapsă a primit funcţionara

A luat mită pentru a întocmi, ilegal, acte pentru sacrificarea a 200 de cai. Ce pedeapsă a primit funcţionara

Costela Brânzanu a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare FOTO Facebook

Un tehnician veterinar din Iaşi a fost condamnat, luni, 23 noiembrie, la 4 ani de închisoare cu executare după ce ar fi primit mită pentru a oferi, ilegal, paşapoarte necesare transportului cabalinelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costela Brânzanu este judecată sub control judiciar şi în primă instanţă a primit 3 ani de închisoare pentru luare de mită şi 2 ani pentru fals, după condamnare rezultând o sentinţă de 4 ani, cu executare. Gheorghe Ghimpu şI Radu Zenovia, cei care ar fi dat mita, au primit 2 ani şi 6 luni, respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare.

Femeia este consilier superior în cadrul Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi şi, potrivit, procurorilor, la momentul faptelor avea ca atribuţii actualizarea bazei de date la cai, precum şi monitorizarea mişcărilor acestor animale. 

De asemenea, Brânzanu era cea care, în judeţul Iaşi, distribuia paşapoarte proprietarilor de cabaline, documente necesare pentru transportul sau sacrificarea cailor.

Costela Brânzanu a fost prinsă în flagrant luând mită de la reprezentanţii unei firme, după ce aceştia au reuşit să sacrifice, în trecut, mai mulţi cai folosind acte false. „În data de 14.02.2018, inculpata Brânzanu Costela a fost surprinsă de către organele de urmărire penală în momentul imediat următor primirii sumei de 1.500 lei de la numita R.Z., concubina suspectului G.G., care se afla împreună cu numitul P.D.“”, precizat procurorii, la momentul flagrantului.

În schimbul sumei de 1.500 de lei, Brânzanu le-ar fi înmânat o sacoşă cu 206 paşapoarte necesare transportului şi sacrificării animalelor, documente întocmite fără respectarea legii. Decizia de condamnare de ieri nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

Samsarii de animale cărora Brânzanu le-a oferit paşapoartele pentru cai obişnuiau să sacrifice animalele la un abator din judeţul Suceava. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

O nouă schimbare de situaţie în cazul copilei de 10 ani răpită şi violată până la leşin. Ce au decis judecătorii

Clanul interlop Capră: şantaj, camătă şi teroare. „Ne-a ameninţat că ne violează copiii, iar pe femei le scoate la stradă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările