Ţeapa epică luată de un escroc. Peste cine a dat un criminal care a sunat o bătrânică isteaţă şi s-a dat mare poliţist

Ţeapa epică luată de un escroc. Peste cine a
dat un criminal care a sunat o bătrânică isteaţă şi s-a dat mare poliţist

Femeia a fost sunată de escroc FOTO Shutterstock

Din ce în ce mai multe persoane care sunt abordate de escroci ce folosesc aşa-zisa metodă „Accidentul” au început să îşi dea seama că sunt victime ale unor păcăleli. Un caz rezolvat aproape 100% de victimă a fost finalizat, recent, prin condamnarea a patru persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare pentru omor, un deţinut din Penitenciarul Iaşi a început să sune la întâmplare persoane din libertate pentru a face rost de bani.

Ghinionul individului a fost că una dintre persoanele pe care le-a sunat, o femeie ieşită le pensie, e chiar o fostă angajată a penitenciarului, care şi-a dat seama că e victima unei tentative de înşelăciune.

Escrocheria în care au fost implicat Marius Anton a început pe 3 decembrie 2018, când criminalul a sunat pe telefonul fix al femeii din Iaşi. Criminalul s-a recomandat ca poliţist de la Secţia 5, cerând 7.000-8.000 de lei pentru o operaţie chirurgicală la care ar fi trebuit să fie supus ginerele victimei.

„Inculpatul îi spune persoanei vătămate că va veni cineva să ridice banii pentru a fi înmânaţi medicului. Persoana vătămată G.E. a înţeles că se încearcă inducerea sa în eroare, deoarece un alt glas masculin, care pretindea la telefon că este ginerele său, vorbea cu dificultate încât abia se puteau percepe cele spuse. Mai mult, în urmă cu 2 ani, soacra acesteia a fost înşelată în acelaşi mod“, se arată în motivarea sentinţei.

Judecătorii au precizat, de altfel, că, împreună cu soţul, femeia a pus la cale un plan pentru a-i prinde pe infractori.

Protagoniştii, condamnaţi 

Victima a intrat în jocul lui Anton, care susţinea că ginerele victimei are piciorul rupt şi trebuie să îi fie montată o tijă, ce nu îi este decontată. Victima şi soţul ei au sunat atunci la Poliţie, fiind, astfel, pus la punct planul flagrantului. De 22 de ori a sunat-o, în aceeaşi zi, individul pe femeie, care i-a spus că îi poate oferi 3.000 de lei.

 Anton a precizat atunci că vrea ca banii să fie puşi într-o pungă de plastic şi aruncată deasupra unui gard deasupra unui imobil. După ce a pus totul la punct, Anton a sunat-o pe soacra sa, Ţărăncuţa Ristache, căreia i-a spus să meargă pentru a ridica banii.

„În paralel, inculpatul apela telefonic persoana vătămată pentru a-i distrage atenţia, cerându-i să scrie diferite declaraţii, ţinând-o astfel ocupată, dar purta conversaţii şi cu soacra sa pentru a o îndruma la adresă“, se mai arată în motivare. Ţărăncuţa Ristache i-a contactat pe soţul şi nepotul său, ceilalţi doi inculpaţi din dosar, pentru a ridica banii. Escrocii au ajuns la locul stabilit şi au ridicat punga din plastic, în care se aflau, însă, mănuşi. În scurt timp au fost ridicaţi de Poliţie şi, ulterior, reţinuţi. „La depistare, asupra celor trei inculpaţi au fost găsite sume de bani şi cinci telefoane mobile care, împreună cu autoturismul, au fost ridicate în vederea continuării cercetării penale“, se mai arată în motivarea sentinţei. 

Judecătorii au pus punct acestei poveşti ilare zilele trecute, când i-au condamnat definitiv pe cei patru protagonişti. Marius Anton a mai primit trei ani de închisoare, în timp ce alte trei persoane implicate în acest caz - Samir şi Ţărăncuţa Ristache, dar şi Gheorghe Noris - au fost condamnate la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările