Ţeapa de peste 2 milioane de euro cu utilaje de stins incendii, executată de şefii judeţului Iaşi

Ţeapa de peste 2 milioane de euro cu utilaje de stins incendii, executată de şefii judeţului Iaşi

Autospeciale pentru stins incendiile

Reprezentanţii Asociaţiei Euronest din Iaşi, care monitorizează echiparea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Moldova cu utilaje moderne, au tras la răspundere firma Romprim care a livrat autospeciale cu defecţiuni tehnice.

Autospeciale moderne de stins incendii, de 200.000 de euro fiecare, aduse cu defecţiuni tehnice la Iaşi

Şefii asociaţiei au reziliat contractul cu firma Romprim în valoare de 8,77 milioane de lei din cauza problemelor tehnice constatate la utilajele aduse la Iaşi: dimensiuni de gabarit prea mari, termenul de livrare depăşit şi capacitatea mult prea mică a rezervorului de combustibil. Prin urmare, beneficiarii proiectului au executat scrisoarea de bună garanţie depusă de firmă, în valoare de 10% din valoarea contractului, şi au trimis la ANRMAP un certificat constatator, cu motivele pentru care constractul a fost reziliat.

„Firma a depus două plângeri la Curtea de Apel Iaşi, pe care ulterior şi-a retras-o, dar şi la Tribunalul Bucureşti, unde am câştigat în prima instanţă. Ei solicită suspendarea şi anularea certificatului constatator pe motiv că, din cauza noastră, nu mai este acceptat la licitaţii“, a spus Alina Popa, directorul Euronest.

Cele 11 autospeciale vor fi livrate până în vară de firma Automotive Service din Târgu Mureş, care a câştigat a doua licitaţie organizată pentru utilaje.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: