UPDATE Şpăgarii de la Neurochirurgie. Medic şef, asistente şi infirmier cercetaţi penal după ce au cerut mită de la pacienţi pentru investigaţii la radiologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi împreună cu un infirmier sunt reţinuţi pentru 24 de ore, iar alte două asistente se află sub control judiciar. Toţi ar fi primit mită de la pacienţi pentru realizarea de investigaţii medicale, prejudiciind spitalul. Asistentele nu mai au voie să profeseze în laboratorul din spital.

UPDATE ORA 19.30 Judecătorii au decis ca medicul Eduard Moldova să rămână în arest la domicliu, iar infirmierul este sub control judiciar. 

ORA 15.20 Conform comunicatului emis de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 iunie 2016, a inculpaţilor:

MOLDOVANU EDUARD, şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iaşi, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, ambele în formă continuată şi a lui ARANYOSI DAN IONUŢ, infirmier în cadrul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iaşi, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, ambele în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 04 iunie 2016, faţă de inculpatele GHERMAN ELENA CARMEN şi RÎNDAŞU MARIA MAGDALENA, asistente medical în cadrul Laboratorului de Imagistică Medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iaşi, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Din datele procurorilor reiese că pe 18 martie, 13 mai şi 03 iunie 2016, medicul şef a pretins şi primit cu titlu de mită de la trei pacienţi diferiţi suma de 600 lei (în total suma de 1.800 lei) pentru efectuarea unor examene RMN pentru coloană, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente. Acesta nu a înregistrat banii percepuţi în evidenţele spitalului, prejudiciind unitatea cu 2.000 de lei, costul real al investigaţiilor medicale. 

La data de 27 ianuarie 2016, inculpata Gherman Elena Carmen, în calitate de asistent medical în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iaşi, a pretins şi primit de la un pacient suma de 350 lei pentru efectuarea unui examen CT cranian.

La data de 11 februarie 2016, inculpata Rîndaşu Maria Magdalena, în calitate de asistent medical în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iaşi, a pretins şi primit de la un pacient suma de 300 lei pentru efectuarea unui examen RMN pentru genunchi.

Totodată, cele două inculpate şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi nu au înregistrat în evidenţele unităţii medicale sumele percepute pentru efectuarea examenelor CT cranian şi RMN de genunchi, cu consecinţa prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iaşi cu o pagubă reprezentată de costul real al investigaţiilor medicale în sumă totală de 750 lei.

În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Aranyosi Dan Ionuţ, în calitate de infirmier în cadrul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iaşi, a ajutat prin intermedierea relaţiilor dintre pacienţi şi ceilalţi trei inculpaţi şi negocierea preţului, primind în schimb o parte din beneficii.

Inculpaţii Moldovanu Eduard şi Aranyosi Dan Ionuţ urmează să fie prezentaţi astăzi Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm:

UPDATE Şefa Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi şi soţul ei, arestaţi pentru luare de mită. Şpaga venea în carnetele de note, de la studenţii la UMF

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite