Şpaga poate dăuna grav sănătăţii. Un samsar de animale a făcut preinfarct când a aflat că va fi ridicat pentru mită

Şpaga poate dăuna grav sănătăţii. Un samsar de
animale a făcut preinfarct când a aflat că va fi ridicat pentru mită

Costela Brânzanu este cea care ar fi primit mită din partea bărbatului internat în spital după ce a suferit un preinfarct FOTO Facebook/ Costela Brânzanu

Un bărbat de 63 de ani din judeţul Iaşi, cunoscut ca fiind negustor de animale, a fost internat în stare gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare după ce a suferit un preinfarct atunci când a aflat că autorităţile investighează că ar fi oferit mită unui funcţionar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Ghimpu se află sub supraveghere medicală şi nu poate fi audiat de procurori din cauza stării sale medicale. El ar trebui audiat în data de 27 februarie, însă numai dacă medicii vor considera că inima sa poate rezista interogatoriului. În prezent, doctorul său curant nu este de acord cu audierea, considerând că stresul i-ar putea fi fatal.

Ghimpu este vizat într-o anchetă de corupţie desfăşurată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. În acelaşi dosar, este cercetată sub control judiciar şi Costela Brânzanu, consilier superior în cadrul Ofi­ciului pentru Ameliorare şi Repro­ducţie în Zootehnie Iaşi. Potrivit, procurorilor, aceasta are ca atribuţii actualizarea bazei de date la cai, precum şi monitorizarea mişcărilor acestor animale. De asemenea, Brânzanu este cea care, în judeţul Iaşi, distribuie paşapoarte proprietarilor de cabaline, documente necesare pentru transportul sau sacrificarea cailor.

Funcţionarul a fost prins în flagrant luând mită de la reprezentanţii unei firme, după ce procurorii ieşeni au obţinut informaţii conform cărora, la un abator din localitatea Şerbăuţi, judeţul Suceava, ar fi fost transpor­tate pentru a fi sacrificate cabaline pentru care proprietarii nu aveau do­cumente de provenienţă sau aveau documente întocmite în fals.

Prinşi în flagrant 

„În data de 14.02.2018, inculpata Brânzanu Costela a fost surprinsă de către or­ganele de urmărire penală în mo­mentul imediat următor primirii sumei de 1.500 lei de la numita R.Z., concubina suspectului G.G., care se afla împreună cu numitul P.D.“, se arată în referatul prin care procurorii au solicitat arestul la domiciliu pentru Brânzanu. Judecătorii au respins so­licitarea Parchetului şi au dispus cercetarea funcţionarului sub măsura controlului judiciar. Una dintre interdicţii este şi cea de a-şi exercita profesia în baza căreia se presupune că ar fi co­mis fapta.

Procurorii spun că, în schim­bul sumei de 1.500 de lei, Brânzanu le-ar fi înmânat o sacoşă cu 206 paşapoarte necesare transportului şi sacrificării animalelor, documente întocmite fără respectarea legii. Sacoşa ar fi fost predată Zenoviei Radu, concubina unui samsar de animale pe nume Gheorghe Ghimpu, în zona McDonalds de la Gară, susţin surse juridice.

„Imediat s-a intervenit, ocazie cu care s-a constatat că Brânzanu Cos­tela avea în buzunarul drept al hainei suma de 1.500 lei. Întrebată fiind de provenienţa banilor, aceasta a susţinut că îi aparţin şi că urmează să achite cu ei o rată la bancă. Tot­odată ea a susţinut că le-a remis numiţilor R.Z. şi P.D. mai multe paşapoarte pentru ecvidee, aproximativ două sute. Fiind întrebată, numita Brânzanu Costela a negat că a primit de la persoanele menţionate vreo sumă de bani. Suma de 1.500 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor“, au precizat procurorii. 

După flagrant, concubina samsarului l-a sunat pe acesta şi i-a spus că au fost prinşi, motiv pentru care Ghimpu a spus că fuge de acasă. La Roman, a suferit un preinfarct, fiind ridicat conştient de ofiţeri şi dus la spital. Bărbatul este internat la Institutul de Boli Cardiovasculare, iar medicul curant nu permite momentan audierea sa, programată abia la finalul acestei luni.

Costela Brânzanu a refuzat să comenteze acuzaţiile, în timp ce avocatul ei, Cristian Con­stantin Curcă, a precizat: „Doam­na Brânzanu Costela susţine că este nevinovată. Dosarul penal se află într-o etapă destul de avansată, însă sperăm să producem probatorii apte pentru a putea demonstra inexistenţa faptei imputate.“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: