Şoferul de autobuz care avea la el un pet de bere şi a băgat în comă o fată care traversa pe trecerea de pietoni, plasat sub control judiciar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: captură video bzi.ro
FOTO: captură video bzi.ro

Accidentul grav s-a petrecut pe un bulevard din Iaşi. Şoferul autobuzului spune că a văzut-o foarte greu pe fata care traversa regulamentar, din cauza maşinilor parcate în zona trecerii de pietoni.

Şoferul de autobuz din cadrul Companiei de Transport Public Iaşi care a lovit o adolescentă pe trecerea de pietoni a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar apoi magistraţii au hotărât ca bărbatul să fie plasat sub control judiciar, pentru că nu reprezintă un pericol public. 

Medicii spun că fata se simte mai bine şi a fost detubată, după ce la scurt timp după accident a avut o perioadă în care a fost în comă. Totuşii, doctorii sunt în continuare rezervaţi în ceea ce priveşte viitorul ei pe termen scurt. 

Reprezentanţii Companiei de Transport au început o anchetă internă, iar în funcţie de aceasta vor decide dacă îi vor desface contractul de muncă şoferului care a fost văzut pe camerele de supraveghere cum intra cu un pet de bere în autobuz, cu câteva minute înainte de accident. 

În apărarea sa, şoferul a declarat că în pet-ul respectiv era apă, sticla fiind umplută în mod regulat.  

Primăria Iaşi a transmis un comunicat de presă imediat după incident, prin care a cerut explicaţii Companiei de Transport. 

„Primarul Mihai Chirica a cerut un control urgent şi măsuri imediate şi severe în urma accidentului în care a fost implicat un autobuz al Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi. Edilul-şef a cerut conducerii CTP să facă verificări şi să îi prezinte de urgenţă un raport în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul soldat cu rănirea unei persoane tinere. Primarul a dispus şi constituirea unei comisii de anchetă la nivelul municipalităţii care să controleze modalitatea în care şoferii şi vatmanii sunt verificaţi la intrarea pe traseu şi în timpul activităţii. Controalele vor fi făcute în colaborare cu Poliţia Rutieră, iar rezultatele vor fi comunicate public în cel mai scurt timp cu putinţă. Edilul-şef a dispus conducerii CTP identificarea tuturor celor care se fac vinovaţi de producerea acestui accident, de la şoferi până la şefii şi responsabilii de traseu şi de siguranţa circulaţiei”, transmit reprezentanţii Primăriei Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

O stâncă de sute de tone s-a prăbuşit în Ceahlău, din turnurile Ocolaşului Mic. Ipotezele Salvamont

De ce a fost condamnată cu executare femeia care a încasat un milion de euro spunând că îl poate influenţa pe Emil Boc

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite