Şoferii blochează benzinăriile din cauza preţurilor la carburanţi. „Am alimentat de 3,80 lei”

Şoferii blochează benzinăriile din cauza preţurilor la carburanţi. „Am alimentat de 3,80 lei”

FOTO: aloiasi.ro

Şoferii au început protestul în urmă cu câteva zile şi spun că vor continua în acest fel şi în următoarea perioadă. Astfel de acţiuni au loc în mai multe oraşe ale României.

Şoferii români au ajuns la limita exasperării după ce preţurile la motorină şi la benzina premium au depăşit pragul de 9 lei pe litru. Mai mulţi ieşeni au blocat o benzinărie din Iaşi şi au alimentat cu câţiva lei, revenind apoi din nou la coadă pentru a alimenta la fel. 

Totodată, a fost creat şi un grup pe reţelele sociale denumit „Protest împotriva preţului carburanţilor”, unde oamenii s-au organizat pentru a ieşi la manifestaţii publice în mai multe benzinării ale ţării. Aceştia au prezentat şi o evoluţie a preţurilor carburanţilor din ultimii ani, un plin ajungând de la 228 lei la peste 500 de lei pentru un şofer care alimentează periodic cu câte 54 de litri de benzină. 

„Am alimentat cu 3,80 lei şi acum merg din nou la coadă şi voi alimenta tot cu câţiva lei. Asta doar pentru a face aici un haos şi a se crea cozi. Poate aşa ne bagă şi pe noi cineva în seamă. Este incredibil unde s-a ajuns. Când erau zvonurile că benzina va ajunge la 10 lei, puţină lume a crezut, dar iată, nu ne-au dus la preţul ăla deodată, ci treptat. Ne apropiem de 10 lei pe litru”, a spus unul dintre ieşenii care au protestat la o benzinărie din oraş. 

Şoferii spun că vor continua protestele şi în următoarele zile şi vor lăsa pompele libere doar pentru urgenţe. 

„Am început protestul de câteva zile. Sunt preţuri foarte mari, pentru salariile din România. Vrem să sensibilizăm, nu se mai poate. Mi se pare prea mult, au crescut foarte mult. O să lăsăm pompele libere doar pentru urgenţe, pentru salvări. Vom continua protestele şi în următoarele zile”, a spus un alt protestatar, antreprenor în domeniul transporturilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Iohannis, Macron, Scholz şi Draghi au vizitat Irpin, oraş distrus de invadatorii ruşi | FOTO VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările