Şofer condamnat pentru că a deschis portiera fără să se asigure. Care au fost urmările gestului său inconştient

Şofer condamnat pentru că a deschis portiera fără să se
asigure. Care au fost urmările gestului său inconştient

Portiera deschisă aiurea a provocat moartea unui biciclist FOTO Arhivă

Judecătorii ieşeni au condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare un bărbat de 35 de ani acuzat de ucidere din culpă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oleg Olexici, un bărbat născut în Chişinău însă rezident în Iaşi, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă. Individul a fost judecat pentru o faptă din 2013. Magistraţii au mai decis ca trei rude de-ale victimei să primească daune de câte 40.000 de euro. Decizia este definitivă.

Bărbatul a comis fapta pe 24 octombrie 2013, atunci când maşina sa, marca Dacia Logan, era oprită vizavi de Antrepozitul Frigorific.

„În timp ce staţiona, el a fost ajuns din urmă şi depăşit de un biciclist. În timp ce biciclistul efectua manevra de depăşire, numitul Olexici Oleg a deschis portiera pentru a ieşi din autoturism. Datorită simultaneităţii manevrelor, partea dreaptă a ghidonului a intrat în impact cu portiera, iar datorită contactului bicicletei cu portiera autoturismului, biciclistul a fost proiectat în virtutea inerţiei către înainte, a căzut pe carosabil şi a suferit traumatisme care i-au provocat decesul“ – au stabilti jduecătorii, potrivit motivării sentinţei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: