Şofer condamnat pentru că a deschis portiera fără să se asigure. Care au fost urmările gestului său inconştient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii ieşeni au condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare un bărbat de 35 de ani acuzat de ucidere din culpă.

Oleg Olexici, un bărbat născut în Chişinău însă rezident în Iaşi, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă. Individul a fost judecat pentru o faptă din 2013. Magistraţii au mai decis ca trei rude de-ale victimei să primească daune de câte 40.000 de euro. Decizia este definitivă.

Bărbatul a comis fapta pe 24 octombrie 2013, atunci când maşina sa, marca Dacia Logan, era oprită vizavi de Antrepozitul Frigorific.

„În timp ce staţiona, el a fost ajuns din urmă şi depăşit de un biciclist. În timp ce biciclistul efectua manevra de depăşire, numitul Olexici Oleg a deschis portiera pentru a ieşi din autoturism. Datorită simultaneităţii manevrelor, partea dreaptă a ghidonului a intrat în impact cu portiera, iar datorită contactului bicicletei cu portiera autoturismului, biciclistul a fost proiectat în virtutea inerţiei către înainte, a căzut pe carosabil şi a suferit traumatisme care i-au provocat decesul“ – au stabilti jduecătorii, potrivit motivării sentinţei. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite