Şmecherii care construiesc în capitala Moldovei. Proiecte imobiliare controversate au primit undă verde

Şmecherii care construiesc în capitala Moldovei. Proiecte imobiliare controversate au primit undă verde

Terenul pe care familia Asimionesei va construi două imobile COLAJ FOTO reporteris.ro

Mai multe avize urbanistice au fost avizate de consilierii locali ieşeni. Aleşii au aprobat construcţia de viitoare hoteluri şi pensiuni în zone centrale sau în cartiere rezidenţiale, unele dintre proiecte ridicând numeroase semne de întrebare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima şedinţă de Consiliu Local au fost aprobate viitoare proiecte imobiliare. Printre cele care au iscat cele mai multe discuţii s-a aflat cel al Global Impex Distribution SRL, controlată de familia lui Ghiocel Asimionesei, patron de ziar condamnat pentru şantaj de presă. Firma acestuia a cerut aprobarea pentru „construirea unui sediu de firmă şi spaţii de cazare de tip pensiune“, în Sărărie, o zonă cu probleme, în care terenul alunecă.

Proiectul vizează două planuri urbanistice zonale (PUZ), unul de P+2 pentru locuinţe individuale şi colective mici, iar un altul P+4 pentru sediu de firmă şi spaţii de cazare de tip pensiune. Terenul de peste 1.300 de metri pătraţi a fost obţinut în urma unui contract de asociere în participaţiune cu Primăria Iaşi pe vremea fostului primar Gheorghe Nichita. „Clauzele din acel contract sunt discutabile, de aceea, noi, consilierii locali liberali, ne vom abţine de la vot“, a transmis Ciprian Bostan, consilier PNL, în timpul şedinţei de săptămâna trecută. Totodată, Eduard Boz, liderul consilierilor liberali a cerut să ştie „care este beneficiul pe care îl obţine municipiul Iaşi în urma acestei asocieri în care noi dăm un teren gratis ca o firmă să-şi facă sediu de firmă şi pensiune“, dar intervenţia sa a fost oprită fiind considerată de preşedintele de şedinţă „pe lângă subiect“. În final, proiectul a trecut cu majoritate de voturi, liberalii nesusţinându-l.

În aceeaşi şedinţă, pentru consilierul PSD, Florin Boca (FOTO Ziarul de Iaşi), a fost votat un PUZ, proiectul fiind inclus în completare pe ordinea de zi. Documentaţia vizează construcţia unei vile în Copou, o zonă rezidenţială a Iaşiului. Pe strada Ursulea, Boca deţine un teren de 400 de metri pătraţi, iar pe acel amplasament consilierul doreşte să construiască o vilă P+2. Boca, fost preşedinte al Comisiei de urbanism a Consiliului Local Iaşi, a intrat în atenţia presei după ce, într-un alt proiect imobiliar din zona Păcurari, consilierul a primit undă verde pentru construcţia unei vile, iar în loc a ridicat un bloc cu 14 apartamente.

Potrivit Zirului de Iaşi, familia consilierului mai are un proiect imobiliar important în zona Splai Bahlui, în apropiere de Palas, unde firma surorii sale, Rafant Company, ar urma să construiască un bloc cu 10 etaje şi încă două imobile cu câte un etaj fiecare. Boca este unul dintre cei mai avuţi consilieri locali. Alături de soţia sa, Monica Boca, angajată în Primăria Iaşi ca audior, acesta deţine şase apartamente şi o casă, toate figurând ca dobândite în 2009.

Printre proiectele imobiliare care urmează să se concretizeze la Iaşi în următoarea perioadă este şi cel al omului de afaceri Vasile Puşcaşu, cumătrul primarului Mihai Chirica. Prin firma Motel Bucium SRL, Puşcaşu va construi un hotel cu trei etaje, lângă Universitatea de Arte „George Enescu“, în apropiere de zona centrală a oraşului. „Ne gândim că Iaşul este un centru universitar, iar aici are loc atât un turism universitar, cât şi unul religios. În viitor, Iaşul va fi un punct de atracţie pentru turiştii care vin din afară“, a declarat Puşcaşu pentru Ziarul de Iaşi.

Luna trecută, consilierii locali au mai aprobat un proiect imobiliar important. Latifundiarul Ioan Zapodeanu a primit undă verde pentru două planuri urbanistice zonale ce vizează construirea a aproximativ 40 de vile în zona Moara de Vânt, în apropiere de locul pe care va fi ridicat viitorul Spital Regional de Urgenţe.

 

 

Citeşte şi:

Cine este omul de afaceri care se pregăteşte să cumpere Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ocupă locul 14 în topul Forbes al celor mai bogaţi români

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările