Şicană în trafic: şmecher cu motocicletă BMW pus la punct de un pensionar cu Dacie, după un conflict în plină stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mişu Turiceanu şi-a pierdut cumpătul şi acum plăteşte: închisoare cu suspendare şi daune moral FOTO Facebook
Mişu Turiceanu şi-a pierdut cumpătul şi acum plăteşte: închisoare cu suspendare şi daune moral FOTO Facebook

Un afacerist din Iaşi a fost condamnat cu suspendare şi a fost obligat să plătească daune morale unui bătrân pe care l-a lovit în faţă, în urma unui conflict ce a avut loc în trafic.

George Mişu Turiceanu a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare, cu suspendare, fiind obligat, de asemenea, şi la plata unor daune morale de 7.000 de lei către bărbatul.  Scandalul dintre Turiceanu şi Gheorghe U. (68 de ani) a avut loc pe 27 septembrie 2015, pe o stradă din Iaşi, când  pensionarul se afla într-o maşină Dacia alături de soţie, iar Turiceanu pe o motocicletă BMW. 

Gheorghe U. a fost claxonat de Turiceanu, care a fost deranjat de modul în care cel din faţă îşi conducea maşina. Din acel moment, motociclistul a început să îl şicaneze în trafic pe pensionar. Până în dreptul intersecţiei Cotnari ar fi intrat de mai multe ori pe banda de mers pe care se afla Gheorghe U., punând frâne bruşte repetate în faţa sa. La rândul său, Turiceanu le-a spus anchetatorilor că şi el ar fi fost şicanat în trafic, întrucât ar fi fost depăşit pe partea stângă.

„Prin urmare, inculpatul nu şi-a păstrat calmul, s-a enervat, astfel că, în momentul în care persoana vătămată a oprit autovehiculul în dreptul trecerii de pietoni de dinaintea sensului giratoriu din Podu Roş, pentru a da prioritate pietonilor, inculpatul a oprit şi el motocicleta, în partea stângă a autoutilitarei Dacia, şi a sprijinit-o pe suport. (...) Instanţa reţine că in­culpatul s-a îndreptat spre portiera şoferului autoutilitarei şi a început să-i adreseze injurii persoanei vătămate“, se arată în motivarea instanţei.

Şoferul a dat jos geamul şi i-a cerut explicaţii motociclistului, moment în care a fost lovit de două ori cu pumnul în faţă. Ulterior, motociclistul s-a urcat pe vehiculul său şi a plecat. „Instanţa arată că actele de violenţă ale inculpatului au fost exercitate din dorinţa inculpatului de a pedepsi persoana vătămată pentru o conduită rutieră pe care inculpatul a considerat-o neconformă. Inculpatul a considerat că îşi poate face singur dreptate, a acţionat în mod contrar regulilor rutiere şi nor­melor morale ale societăţii, ata­când cu uşurinţă o persoană în vârstă, aspecte care demonstrează o slabă cenzură din partea inculpatului“, se mai arată în motivare. 

Infracţiunea pentru care Turiceanu a fost condamnat a fost lovire şi alte violenţe, fiind din categoria celor pentru care procesul poate până la final doar în cazul în care victima îşi menţine plângerea. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite