Şi-a iertat soţul după fiecare bătaie, timp de 27 de ani, până a lăsat-o fără splină. Pledoaria controversată a avocatului bătăuşului: „Viaţa a mers mai departe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Iaşi trăieşte fără splină după ce, într-un exces de furie, soţul său a bătut-o violent. Ieşeanca este căsătorită cu agresorul său de 27 de ani, ea fiind victima mai multor episoade violente de-a lungul anilor. În două rânduri, deşi a apelat la Poliţie, femeia nu a avut curaj să meargă până la capăt şi şi-a retras de fiecare dată plângerea. Agresorul a fost acuzat de tentativă la omor, deşi avocatul său nu a fost de acord.

Soţii Pricop sunt căsătoriţi de 27 de ani, iar ieşeanul este consumator înrăit de alcool. În 2012 şi 2014 femeia a apelat la Poliţie după ce a fost bătută violent, însă de fiecare dată şi-a retras plângerea, chiar dacă o dată se ajunsese la judecată. Pe 2 august 2017, la ora 20.00, bărbatul a venit acasă în stare de ebrietate şi s-a culcat. După o oră, fără să spună nimic, individul a început să îşi lovească nevasta.

„Ea a căzut în cadă, după care s-a ridicat şi a mers în dormitor să-şi pună nişte oţet la cap. Aici, inculpatul a continuat să o lovească cu pumnii şi picioarele peste corp, mai ales în zona abdominală. A bătut-o în reprize, circa o oră. Acasă nu mai era nimeni în afară de cei doi”, e înşiruirea de evenimente relatată de judecători.

Ulterior, individul a plecat la un bar din apropiere iar soţia sa, simţindu-se rău, s-a întins în pat. Când fiul, fiica şi nora sa au ajuns acasă, victima nu le-a spus nimic şi s-a culcat în dormitorul propriu. La miezul nopţii, acasă a ajuns şi soţul, care s-a culcat lângă femeie, în timp ce în celelalte camere se aflau copiii. „Spre dimineaţă, pe la ora 05,30 inculpatul a plecat din nou la barul din apropiere iar soţia, simţindu-se mai rău, a chemat ambulanţa care a transportat-o la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost supusă intervenţiei chirurgicale prin care i s-a efectuat splenectomie”, au mai precizat judecătorii.

Individul a spus poliţiştilor că şi-a bătut nevasta „deoarece aceasta nu făcea curat în casă, ceea ce îl enerva”. În timpul procesului, apărătorii individului au cerut schimbarea încadrării juridice, pentru ca acesta să nu poată fi tras la răspundere pentru tentativă la omor, ci pentru vătămare corporală.

Pledoaria avocatului lui Pricop a fost următoarea: „Inculpatul nu este la prima agresiune de acest fel faţă de soţia lui, au mai fost astfel de agresiuni şi viaţa a continuat în mod normal pe durata căsniciei lor de peste 27 de ani, iar a se susţine la acest moment că una dintre agresiuni are caracterul unei tentative la omor întrucât inculpatul a avut intenţia de a-şi ucide soţia este exagerat”, a spus avocatul, care a mai precizat că „doar o lovitură în zona abdominală, într-un mod nefericit şi nedorit de către inculpat, a dus la pierderea splinei soţiei”. Judecătorii nu au fost însă de acord şi au menţinut încadrarea juridică de tentativă la omor. Bărbatul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite