Şeful Aeroportului Iaşi, mesaj radical: „Cer sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România“

Şeful Aeroportului Iaşi, mesaj radical: „Cer sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România“

Aeroportul Internaţional Iaşi   FOTO Ahivă

Mai bine de jumătate dintre angajaţii Aeroportului Internaţional Iaşi vor fi trimişi în şomaj tehnic. Anunţul a fost făcut luni, 23 martie, de către directorul instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a anunţat luni, 23 martie, că mai bine de jumătate dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic. Aeroportul din Iaşi este  prima instituţie din judeţul Iaşi care anunţă luarea unor astfel de măsuri.

„În ceea ce priveşte activitatea la nivelul Aeroportului din Iaşi, prin reducerea numărului de zboruri va fi nevoie să intrăm în şomaj tehnic pentru mai bine de 50% din angajaţi. Noi vom păstra operabilitatea aeroportului 24 din 24 de ore, pentru a asigura posibilitatea realizării zborurilor militare, a zborurilor umanitare", a declarat Cătălin Bulgariu.

În acelaşi context, directorul aerogării din Iaşi solicită guvernului suspendarea zborurilor comerciale. Principalul motiv este că la fiecare zbor a fost depistată cel puţin o persoană care era suspectă cu coronavirus. „Ne-am confruntat şi cu persoane inconştiente. O doamnă care intrase în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus a considerat că e mai bine să facă un zbor la Bucureşti decât să stea acasă. Cer sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România, pentru a limita răspândirea pandemiei”, a adăugat şeful aeroportului din Iaşi. Dintre cei 129 de angajaţi ai aeroportului, 65 vor intra în şomaj tehnic. 

În prezent, la Aeroportul Iaşi mai sunt şase curse, dintre care trei spre Bucureşti şi trei spre alte destinaţii. Pierderile înregistrare în această lună la Aeroportul din Iaşi sunt de şase milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: