Şefa creşei unde copiii erau învăţaţi să înjure, după ce a fost bătută de un părinte: „M-a lovit cu nasul de masă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeria Butnaru a fost rănită la nas FOTO Ionuţ Benea
Valeria Butnaru a fost rănită la nas FOTO Ionuţ Benea

Valeria Butnaru, coordonatoarea Creşei nr. 10 din Iaşi, a mers în după-amiaza zilei de luni, 22 aprilie, pentru a depune plângere împotriva părintelui care a lovit-o. Agresorul are 32 de ani şi este cercetat pentru lovire.

Incidentul violent a avut loc luni dimineaţă, când Alexandru Ungureanu a mers la creşa nr. 10 pentru a-i reproşa Valeriei Butnaru că, acum aproximativ un an, i-a mutat copilul în grupa de care se ocupau, la acea vreme, îngrijitoarele înregistrate în timp ce jignesc şi înjură copiii. 

Discuţia dintre cei doi a degenerat rapid iar individul a agresat-o fizic pe femeie, lovindu-o cu capul de masă. Loviturile au fost brutale, potrivit martorilor, Butnaru sângerând.

„Mi-a pus mâna dreaptă la cap, la spate, şi mâna stângă la gură. M-a ridicat de pe scaun şi m-a izbit de masă. Am realizat că sunt agresată şi am început să strig, însă el mai tare m-a strâns şi m-a lovit cu nasul de birou”, a povestit Valeria Butnaru.

Un martor a sunat la 112 iar la faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi. „Părintele care a venit dimineaţă la Creşa nr. 10 şi ai agresat-o fizic pe asistenta şefă, să ştii că n-ai dat dovadă decât de prostie şi agresivitate. Atitudinea ta nu îi este de folos copilului tău. Există instituţii care fac dreptate şi dacă au fost înştiinţate să le lăsăm să îşi facă treaba. Eram însoţită şi de fetiţa mea de 6 ani, care a văzut o doamnă care îi putea fi bunică bătută şi plânsă”, a povestit o mamă care a fost martor la incident.

„Poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe”, ne-a spus Ioana Buştiuc, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Butnaru şi-a dat demisia, la finele săptămânii trecute, alături de asistenta Tamara Agapie şi infirmierele Diana Dumitriu şi Mihaela Simionovici. Acestea au fost înregistrate de microfonul montat de un părinte pe bluziţa copilului lor în timp ce jignesc micuţii de la creşă şi îi învaţă să înjure. Înregistrările respective, au condus la un scandal naţional în urma căruia cele patru şi-au dat demisia, la cererea primarului, în timp ce Mihaela Ghioca a fost sancţionată cu avertisment. 

Citeşte şi: 

AUDIO Îngrijitoarele unei creşe din Iaşi învaţă copiii de 3 ani să înjure: „Spune «p***a mă-tii»”; „Ţie îţi miroase a sulă?”
 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite