Şef de clinică la Oncologie, diagnosticat cu Covid-19, descoperit pe camerele de supraveghere la spital, când trebuia să fie acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Miron, şef de secţie la IRO
Lucian Miron, şef de secţie la IRO

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi susţine că medicul oncolog Lucian Miron, diagnosticat zilele trecute cu Covid-9, a fost la spital, înainte de a afla că este infectat. Doctorul de la Instititul Regional de Oncologie ar fi trebuit să stea acasă, conform recomandărilor primite de la conducerea spitalului.

Lucian Miron a fost diagnosticat cu Covid-19 în data de 16 martie 2020, la câteva zile după ce a venit la Iaşi, de la Paris, unde a fost la un concert alături de soţia sa.

Imediat după ce a fost diagnosticat, o echipă de la DSP a demarat o anchetă epidemiologică pentru a afla dacă şi cu cine a intrat în contact doctorul. În paralel, aproape 24 de ore, trei secţii de la spitalul unde lucrează soţia sa, Ingrith Miron, au fost închise. În cele din urmă rezultatul femeii a ieşit negativ şi lucrurile au revenit la normal.

“Potrivit informatiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7:15 – 7:57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat in spital, nu a intrat în contact direct cu cele 9 persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu 8 dintre cei 9 contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct”, a precizat DSP.

Reprezentanţii instituţiei au mai arătat că au testat un cadru medical care a discutat timp de cinci minute cu doctorul Miron, rezultatul fiind negativ. Ceilalţi opt care au intrat în contact cu oncologul sunt izolaţi la domiciliu.

În ziua în care medicul Miron a fost diagnosticat cu Covid-19, Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie, declara că i-a recomandat medicului să stea izolat acasă când a aflat că acesta a venit de la Paris.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite