Şcolile din judeţul Iaşi, nepregătite să-i primească pe elevi

Şcolile din judeţul Iaşi, nepregătite să-i primească pe elevi

Mai multe unităţi de învăţământ nu au aviz sanitar (foto arhivă)

Din cele 211 unităţi de învăţământ din judeţ, doar 188 au obţinut aviz sanitar de funcţionare şi încă 7 urmează să primească.

Pe 17 septembrie, peste 54.000 de elevi şi preşcolari vor începe şcoala, respectiv grădiniţa,  în cele 54 de unităţi de învăţământ din municipiu. Deşi pe ultima sută de metri, unele şcoli nu au reuşit să obţină aviz sanitar din cauza lipsei apei curente, a calităţii necorespunzătoare a acesteia sau pentru că toaleta este în curte. Astfel, din cele 211 unităţi de învăţământ din judeţ, doar 188 au obţinut aviz sanitar de funcţionare şi încă 7 urmează să primească.

Iaşi: Şcoala unde nu va suna clopoţelul

Iaşi: Se închid şcolile din judeţ

„În total, în judeţ sunt cam 800 de corpuri de clădire şi doar 700 sunt în regulă. Am calculat că în fiecare comună există cam o şcoală care nu are aviz", spune profesorul Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

10% dintre şcolile din judeţul Iaşi nu îndeplinesc condiţiile minime de igienă

Noul an şcolar în cifre

Iaşi: 175 de şcoli nu au primit autorizaţie de funcţionare

Probleme sunt la şcolile din localităţile ieşene Sârca, Belceşti, Leţcani, Ruginoasa, Scânteia şi Voineşti.

În oraş, dificultăţi întâmpină Şcoala Normală „Vasile Lupu", care are nevoie de peste 10 milioane de lei pentru reabilitarea unei clădiri de patrimoniu, Colegiul de Artă „Octav Băncilă", unde e nevoie de reabilitarea mai multor corpuri de clădire, printre care se numără căminele şi cantina, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Tehnoton", care are nevoie urgentă de o sală de sport şi de dotări de interior, dar şi Colegiul „Garabet Ibrăileanu", care are nevoie de o extindere de spaţiu.  

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: