Şapte bolnavi confirmaţi cu gripă au murit la Iaşi. Ultimul pacient care şi-a pierdut viaţa era obez şi avea 41 de ani

Şapte bolnavi confirmaţi cu gripă au murit la Iaşi. Ultimul pacient care şi-a pierdut viaţa era obez şi avea 41 de ani

FOTO Arhivă

La Iaşi, numărul deceselor înregistrate la bolnavi confirmaţi cu gripă a ajuns la şapte. Cele mai severe cazuri se manifestă la pacienţii confirmaţi cu virus gripal AH1N1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul deceselor înregistrate la Iaşi la bolnavi confirmaţi cu gripă a ajuns la şapte. Ultimul pacient care şi-a pierdut viaţa a fost internat în ultima săptămână în secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi. Bolnavul în vârstă de 41 de ani a murit în cursul nopţii de 13 spre 14 februarie. Potrivit conducerii unităţii medicale, pacientul era confirmat cu gripă de tip AH1N1. Bărbatul a fost internat în stare gravă în spital, pe fondul unor afecţiuni cronice cunoscute.
 
„Pacientul a fost internat în ATI de o săptămână. Bolnavul s-a prezentat la spital cu o insuficienţă respiratorie, în urma analizelor confirmându-se prezenţa virusului gripal AH1N1. În secţia ATI, pacientul a fost intubat şi ventilat mecanic pe parcursul internării. Menţionez că este vorba despre un bărbat cu obezitate şi boală cronică hepatică, nevaccinat împotriva gripei”, a precizat profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.
 
Al şaselea bolnav din judeţul Iaşi care şi-a pierdut viaţa în contextul gripei actuale este o femeie în vârstă de 72 de ani decedată pe 7 februarie. Analizele de laborator au confirmat post-mortem că pacienta avea gripă de tip B. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile victima avea afecţiuni medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal. 
 
Până la confirmarea celor două cazuri soldate cu decesul bolnavilor, la Iaşi au mai murit cinci oameni diagnosticaţi cu gripă. La Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, unde a apărut un focar de gripă la finalul lunii ianuarie, au murit o femeie în vârstă de 66 de ani şi un bărbat în vârstă de 48 de ani confirmaţi cu gripă de tip AH1N1. La Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi au mai murit doi bărbaţi, unul în vârstă de 40 de ani şi celălalt în vârstă de 62 de ani, confirmaţi cu acelaşi virus gripal. La Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi a murit un bărbat în vârstă de 73 de ani, bolnav cronic, confirmat cu gripă de tip AH1N1. 
 
În contextul cazurilor de gripă confirmate în spitalele ieşene, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a recomandat spitalelor să restricţioneze accesul vizitatorilor în unităţilor medicale. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, până pe 4 februarie, 38 de bolnavi din judeţul Iaşi au fost confirmaţi cu gripă, prin analize de laborator.
 
Citeşte şi:
 
citeste totul despre: