Şapte ani în Italia. Număr record de dosare penale adunate de un moldovean plecat la muncă în străinătate

Şapte ani în Italia. Număr record de dosare penale adunate de un moldovean plecat la muncă în străinătate

Bărbatul a fost capturat şi reţinut după ce a încercat să scape de executarea unei pedepse din Italia FOTO Adevărul

Un bărbat originar din Republica Moldova a adunat nu mai puţin de opt dosare penale în timpul cât a stat în Italia. Printre altele, a încercat să dea cu o maşină furată peste un poliţist care l-a oprit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Basarabeanul a fost capturat, zilele trecute, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi după ce, după o şedere de şapte ani în Italia, a „reuşit“ să adune nu mai puţin de opt dosare penale pe numele său.

Igor Iaconi (26 de ani) a fost arestat pentru 15 zile, după ce a fost capturat pe raza judeţului Vaslui. Autorităţile ieşene au dispus încarcerarea după ce au constatat că pe numele tânărului omologii italieni au emis un mandat de arestare pentru comiterea unei panoplii de infracţiuni: conducere fără permis, complicitate în primirea de bunuri fu­rate, rezistenţă împotriva ofiţerului public (ultraj), deţinere ilegală de arme, opunerea în faţa ordinii publice, complicitate la furt. Pen­tru aceste infracţiuni, Igor Iaconi a fost condamnat la 7 ani, 11 luni şi 4 zile de închisoare în Italia, însă a fugit din ţară înainte de a fi încarcerat.

Potrivit mandatului european de arestare, primele fapte ar fi fost comise între 24 august şi 28 septembrie, atunci când, în provinciile Faredis, Attimis şi Cividale del Friuli, mol­doveanul ar furat bunuri din mai multe maşini, a furat materiale de construcţii dintr-o dubiţă şi ar fi cumpărat o maşină furată, cu care a spart geamul unei firme, furând din interior bani şi alte bunuri. După câteva luni, Iaconi ar fi furat bunuri şi din alte regiuni, tăinuind, de asemenea, şi alte bunuri furate de alte persoane.

„La data de 17.11.2009, în provincia Vicenza, a fost depistat conducând fără permis un autoturism furat şi în momentul depistării, a folosit fără drept un briceag. La data de 17.02.2010, în provincia Latina, a condus fără  permis un autoturism furat şi a intenţionat să lovească un ofiţer de poliţie care l-a urmărit să îl oprească“, au precizat procurorii ieşeni.

Colecţia de dosare penale a lui Igor Iaconi a fost completată cu jaful de la o societate comercială de unde a furat 2.200 de euro, lovirea carabinierilor în timpul unei acţiuni a acestora, furtul unor bunuri şi bani dintr-un supermarket, dintr-un bar, dintr-o tutungerie, din­tr-un garaj sau dintr-un Pub.
În momentul în care a fost prins, bărbatul încerca să intre din Republica Moldova în România prin punctul de trecere a frontierei de la Albiţa. Basarabeanul urmează să fie predat autorităţilor italiene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: