Şantaj à la Corduneanu: reprezentantul unei firme a făcut împrumut la bancă pentru a plăti taxa de protectie. „Văd că eşti obraznic, vrei să îţi crăp capul?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian „Beleaua” Corduneanu a fost arestat duminică seară, 3 aprilie, pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzat de şantaj. Potrivit unor surse juridice, persoana şantajată de interlop ar fi făcut la un moment dat un credit la bancă pentru a plăti suma cerută de Corduneanu. În prealabil, victima fusese înjunghiată în picior de Adrian.

Victima lui Adrian Corduneanu, T.P., este agent de de vânzări în Iaşi şi vindea betoane în numele unei firme din Iaşi. În toamna anului trecut, T.P. ar fi fost contactat de către Adrian Corduneanu, care l-ar fi ameninţat să nu mai ducă clienţii către firma la care era angajat ci către o altă societate care avea acelaşi profil, administrată de Ionel Bogdănici, un apropiat al clanului Corduneanu.

Pentru a fi persuasiv, Adrian Corduneanu l-ar fi înţepat, la un moment dat, cu un cuţit în picior pe T.P, l-ar fi lovit cu palmele peste faţă şi l-ar fi ameninţat cu moartea, au mai precizat surse juridice.  “În perioada octombrie-noiembrie 2015, cei doi au obţinut în mod injust, prin constrângere de la persoana vătămată P.T, suma de de 1.000 euro şi 30.000 lei, iar începând cu data de 16.03.2016, şau reluat activitatea de constrângere a persoanei vătămate, impunând acesteia să desfăşoare activităţi generatoare de foloase materiale, în interesul acestora”, a mai precizat Monica Palaghia.

Credit la bancă pentru a acoperi taxa de protectie

Surse din rândul anchetatorilor spun că sumele de bani ar fi fost date lui Adrian Corduneanu în perioada octombrie-noiembrie 2015. „Suma în lei a fost obţinută prin amanetarea bijuteriilor din aur din familie, la Casa de amanet Piciu, ulterior partea vătămată contractând două credite bancare pentru a reupera aceste bijuterii. Această situaţie, cunoscută de soţie şi părinţi a fost de natură a provoca o stare de puternică teamă faţă de persoana vătămată şi membrii familiei, cu privire la integritatea lor şi a bunurilor, cu atât mai mult cu cât Corduneanu Adrian a creat persoanei vătămate certitudinea că îi controlează îndeaproape întreaga activitate profesională, că îl urmăreşte în trafic, îl poate găsi oriunde şi îi poate face orice doreşte fără a suporta nicio repercursiune”, au precizat sursele.



Acestea au mai arătat că, pe timpul iernii, Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici nu l-ar mai fi deranjat pe T.P. Ar fi reluat legătura cu acesta în martie, atunci când cei doi ar fi mers la agentul de vânzări, în timp ce acesta discuta, în zona Metalurgie, cu un client. “Frate, ştiu tot ce faci, ai avut turnări şi intrăm pe piaţă, aşa că ar fi bine pentru tine dacă ne dai clienţi, altfel discutăm în alt context”, i-ar fi spus atunci Adrian Corduneanu.

image

Mesajele de ameninţare trimise

Sursele juridice au mai precizat că în urma respectivei întâlniri, T.P. i-a asigurat pe cei doi că le va recomanda clienţi pentru turnări de betoane. Ulterior, Adrian Corduneanu i-ar fi impus cel puţin un client pe zi şi a început să îl ameninţe.

Pentru a fi sigur că T.P. îi va respecta solicitările, Adrian Corduneanu i-ar fi remis acestuia mai multe mesaje de ameninţare:

„esti prost, teai f***t???”; “DAR VAD CA ESTI OBRAZNIC RAU TU...”; “NU STIU CEI CU TINE DAR VB ACUSI FATA IN FATA DACA VREI ASA”; “teai f***t vrei sa ti crap capul ca vin acolo la statie sau pe deal si iti bag p**a in gura. Cu gesturile astea de bulangiu ce ai in tine. Lasa ca ma duc acusi la A. (n.r. patronul victimei) si vb cu el si o sa te sune el si o sa vb atunci. Ca vad ca esti prost tare”; “Daca nu e nasol o sa imi bag p**a in toate...Ai sa ma vezi maine ce turnat o sa fiu si ce aiurea pentru toti. Sau doamne fereste sa toarne maine cineva beton fara sa torn si eu AM ZIS CA PAPAM IMPREUNAAAAA NU NUMAI TU CA TE INECI SI AJUNGI LA SPITAL CA MANANCI MULT”.

Duminică după-amiază, la Judecătoria Iaşi, Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici nu au dat declaraţii în faţa instanţei. Apărătorul lui Bogdănici, Anca Drăgoi, ne-a precizat: “Inculpaţii nu au dat declaraţii în instanţă şi pentru că apărătorii au avut acces la foarte puţine date din dosar. În mod clar s-a mers pe o nevinovăţie susţinută de lipsă de probe. Vom administra probe care vor demonstra că clientul meu, Bogdănici Ionel, desfăşura activităţi legale sub toate aspectele.”

Mai puteţi citi:

Clanul Corduneanu, mângâiat pe creştet de judecători. Mai multe achitări în cel mai mare dosar de crimă organizată din ţară. Costel Corduneanu: 8 ani

Cum terorizează clanul Corduneanu Iaşiul încă din anii '90. Gruparea mafiotă funcţionează după reguli de tip Al-Qaeda şi are legături nefireşti cu lumea justiţiei

Averea colectată de bandele de hoţi ale clanului Corduneanu, descoperită cu ajutorul FBI. Interlopii au furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări

Fiul directorului de la Filarmonica Iaşi, audiat alături de un membru al clanului Corduneanu într-un dosar de trafic de droguri UPDATE

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

O femeie "le-a mâncat banii" Cordunenilor (UPDATE)

Reţeta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hoţilor/ INTERCEPTĂRI ŞOC

EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la cătuşe (VIDEO)

Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie

Vipurile interlopilor la petrecerile clanului Corduneanu (VIDEO ŞI AUDIO)

Clanul Corduneanu a fost pus în libertate (UPDATE)

Costel Corduneanu către un ofiţer de Poliţie: „Eu păstrez liniştea în oraş"

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite