Învăţătorul „patinuar“ apare drept coautor al unui manual de limba română. „Asemenea «colegi» ne distrug şi puţina încredere pe care o mai au părinţii în noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătorul ieşean care a corectat greşit lucrarea unui elev de clasa a II-a este coautorul volumului „Limba şi literatura română: exerciţii formative şi probe de evaluare, curriculum extins, clasa a III-a”, publicat în 2007 la Editura Optima Iaşi.

Ionel Tarnoveski, tatăl unui elev de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, a postat pe pagina sa de Facebook o parte din lucrarea fiului său, în care se vede cum dascălul taie litera „o” din cuvântul „patinoar”, susţinând că forma corectă este „patinuar”.

Oamenii şi-au arătat nemulţumirea şi au comentat la postarea bărbatului, redistribuită în numai 24 de ore de peste 2.600 de utilizatori.

Cei mai mulţi comentatori consideră că o astfel de eroare n-ar trebui trecută cu vederea şi că părinţii ar trebui să-l reclame pe învăţător.

Iată o parte dintre comentariile postate:

„Sunt cadru didactic şi mi se pare imposibil de acceptat ca asemenea "colegi" să ne distrugă şi puţina încredere pe care o mai au părinţii în noi. Cat de greu este sa accepti ca ai gresit? Nu ca ar fi ok ca a gresit d-nul invatator, dar macar sa isi asume responsabilitatea faptelor sale!!!”.

„Cum se numeste învăţătorul? De ce nu ii spuneţi numele? Lumea trebuie să ştie că există şi profesori imbecili in tara asta, iar omul ăla ( sa fiu clar, orice om greşeşte si nu e sfarsit de lume) trebuie să îşi asume greseala in fata unui copil de 8 ani ! Anonimatul apără prostia! Asta e crudul adevar!!”.

„Şi noi am păţit cu "traMvai" corectat în "traNvai". Am râs de ne-am spart şi de atunci copiii mei nu mai uită forma corectă. Acum vânăm împreună greşelile doamnei. :)”.

„Printati lucrarea pe niste foi A4 cu explicatia formei corecte adaugata sub poza si lipiti foile pe toate gardurile, usile si geamurile scolii si inspectoratului local. :)))))” , au fost câteva dintre comentariile celor care au văzut postarea.

Au fost şi persoane care au considerat că testul ar putea fi o „înscenare” sau că profesorul nu a greşit atât de tare.

„Pare facatura. Putea corecta oricine cu rosu. Nu exista nicio dovada ca scrisul este al invatatorului/invatatoarei. Se poarta in ultimul timp, au mai fost "inscenari" si mult mai penibile”

„Bănuiesc că este o dictare sau un text copiat de pe tablă. Exprimarea lasă de dorit , nu greşelile gramaticale, sau nu. Nu poţi să cazi decât jos , nu şi sus. Este greşit spus "cade jos". Cred că ar trebui corectat cel care a greşit astfel.”

La postare a comentat şi sora băiatului, care a încercat să vorbească cu profesorul şi căreia acesta i-ar fi spus „să consulte dicţionarul”.

Oamenii au reacţionat şi la comentariul fetei, sugerându-i să meargă mai departe cu demersul.

Bravo. Daca nu "luptam" noi pentru puii nostri, atunci cine?

Sa insistaţi! Nu se poate sa acceptam aşa ceva! Cu Dex-ul in mâna va rog!

Conducerea colegiului spune că a demarat o anchetă internă pe această temă. Numele învăţătorului reclamat este Spiridon Andrieş şi apare drept coautor al unui manual intitulat „Limba şi literatura română: exerciţii formative şi probe de evaluare, curriculum extins, clasa a III-a”, publicat în 2007 la Editura Optima Iaşi.

Citiţi şi:

Un părinte din Iaşi îl acuză pe învăţătorul fiului său că i-ar fi corectat greşit lucrarea. „Tati, eu unde am greşit? Nu înţeleg“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite