Învăţător acuzat că-şi  hărţuieşte sexual elevele. „Sunt copile care nu mai vor să vină la şcoală de frică. Le ia în braţe şi le pipăie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Şcolii Gimnaziale din Slobozia, comuna Voineşti, judeţul Iaşi
Elevii Şcolii Gimnaziale din Slobozia, comuna Voineşti, judeţul Iaşi

Un învăţător de 21 de ani, aflat în primul an de muncă, este acuzat că-şi hărţuieşte sexual elevele de clasa a IV-a, totul pornind de la un bilet pe care acesta i l-ar fi dat unei eleve. Mediatorul sanitar al şcolii spune că tânărul „le-ar pipăi pe fete în zone ruşinoase” şi „le-ar trimite bileţele de amor”.

Şcoala Gimnazială din satul Slobozia, comuna Voineşti, judeţul Iaşi, este împărţită în două, asta după ce a izbucnit un conflict între părinţii unei eleve şi învăţătorul fetei. Acesta din urmă este acuzat de hărţuire sexuală, fiind bănuit că „le-ar pipăi pe fete în zone ruşinoase” şi că „le-ar trimite bileţele de amor”. Situaţia tensionată a izbucnit pe 17 decembrie 2019, după ce o elevă de clasa a IV-a a mers acasă cu un bilet şi le-a spus părinţilor că este de la „domnul învăţător”.

Învăţătorul acuzat de hărţuire sexuală are 21 de ani şi este detaşat de la Vaslui la Şcoala Gimnazială din satul Slobozia, comuna Voineşti, Iaşi.

Conflictul care a izbucnit între părinţii unei eleve de clasa a IV-a şi învăţătorul de 21 de ani are la băză un „bilet de amor”, aşa cum îl denumeşte mediatorul sanitar al şcolii.

„Este vorba despre un învăţător de vreo 21 de ani, venit proaspăt de la Vaslui. Are clasa primară şi la ore pipăie fetele, le ridică în braţe…Uneia dintre fete i-a scris o scrisoare în care îi spunea că ar vrea să îi dea cadoul personal. Când s-au dat cadourile la Crăciun, fata a găsit acest bilet şi i l-a arătat mamei, care a venit la şcoală şi a făcut panaramă. Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete”, a spus mediatorul sanitar al şcolii într-o declaraţie citată de a1.ro.

Contactat de reporterul „Adevărul”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, a declarat că nu s-a deschis nicio anchetă la nivelul inspectoratului, cazul învăţătorului acuzat de hărţuire sexuală fiind analizat doar la nivel de şcoală, fapt confirmat şi de conducerea instituţiei de învăţământ. 

Directorul Şcolii Gimnaziale din Slobozia, prof. Stegariu Daniela Lorina, a declarat pentru „Adevărul” că, în urma cercetărilor efectuate la nivelul şcolii, acel bileţel nu a fost pus de către învăţătorul de 21 de ani. „Întrucât există însă această acuzaţie, am deschis o cercetare, s-a numit o comisie, pentru a vedea care este adevărul”, spune directoarea şcolii. 

Potrivit acesteia, învăţătorul nu ştia despre ce este vorba, spune că nu el a scris acel bilet şi că nici nu ar fi avut un comportament inadecvat cu elevii.  

„Pe o elevă a luat-o direct din copac şi a început să o pipăie“

Părinţii fetei şi mediatorul sanitar al şcolii susţin în continuare că învăţătorul ar avea un comportament inadecvat cu elevele sale. 

„Părinţii au venit la şcoală şi au cerut să fie schimbat învăţătorul, că se tem pentru fata lor. Sunt copii care nu mai vor să vină la şcoală, că le este frică de învăţător, că le ia în braţe şi le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac şi a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în braţe în timpul orelor”, a mai spus mediatorul sanitar.

Însă, pentru aceste acuzaţii directoarea Şcolii Gimnaziale din Slobozia vine cu o explicaţie: „Da, a avut loc o activitate la pădure cu toţi învăţătorii şi toţi elevii din şcoală. Într-adevăr, domnul învăţător a ajutat o fetiţă să se dea jos din copac, dar de aici până la hărţuire sexuală este cale lungă”. 

Ancheta continuă doar la nivelul şcolii din Slobozia. 

„Va fi o anchetă prin care vom analiza toate punctele de vedere de la toi părinţii din clasă, ca să putem trage o concluzie. Noi încă nu ştim despre ce este vorba, cât de gravă este situaţia. Acuzaţiile sunt foarte grave şi pot avea implicaţii foarte grave şi asupra copiilor, dar şi asupra învăţătorului care este în primul an de învăţământ. Dacă se va demonstra că este vinovat, vom face publice toate detaliile”, a mai spus Lorina Stegariu.

Marţi, 21 ianuarie, la Şcoala Gimnazială din Slobozia, Voineşti, Iaşi, a mers un reprezentant al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, care a stat de vorbă cu elevii. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite