Închisoare de lux pentru Mihail Vlasov. Cum arată palatul din Iaşi în care "împăratul" îşi petrece arestul preventiv

Închisoare de lux pentru Mihail Vlasov. Cum arată palatul din Iaşi în care

Mihail Vlasov a fost arestat preventiv pe 19 martie, după ce a fost prins în flagrant luând mită 200.000 de euro FOTO Mediafax

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a fost eliberat de judecătorii Curţii Supreme din arestul de la Bucureşti şi a fost trimis la Iaşi, unde va sta închis, cel puţin până la sfârşitul lunii mai, în vila personală, ultraluxoasă, din centrul Iaşiului.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis pe 24 aprilie ca măsura arestului preventiv în cazul lui Mihail Vlasov să fie înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, potrivit reglementărilor din noul Cod Penal.

Avocatul ieşean, demis din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost transferat la Iaşi în cursul zilei de 25 aprilie şi închis în vila de lux pe care o deţine pe strada Sărărie, la numărul 62.

Clădirea, de dimensiuni apreciabile, cu o suprafaţă locuibilă de 800 de metri pătraţi, a fost construită de Vlasov în 1995 şi era, la vremea respectivă, una dintre cele mai luxoase proprietăţi din Iaşi.

Piscina din interior a fost o premieră în privinţa dotărilor imobiliare de lux şi a trezit invidia multora dintre noii îmbogăţiţi de după 1990, care au reprodus ulterior modelul.

Mihail Vlasov va fi supravegheat de poliţişti pentru a nu părăsi arestul la domiciliu. Poate ieşi doar pentru a se prezenta la instanţă, ori de câte ori este chemat de magistraţi.

Dacă încalcă prevederile legale, Mihail Vlasov ar urma să fie reîncarcerat în sistemul penitenciar din România.

Ar urma să rămână în palatul personal din Iaşi cel puţin până pe data de 23 mai. Ulterior, judecătorii vor decide dacă prelungesc sau măsura arestului la domiciliu.

Vila lui Mihail Vlasov de pe strada Sărărie, numărul 62 FOTO 7est.ro


Piscina din vila lui Vlasov, fotografiată în anii '90 FOTO Constantin Plop


Imagini din interiorul vilei lui Mihail Vlasov FOTO Constantin Plop


Imagini din interiorul vilei lui Mihail Vlasov FOTO Constantin Plop

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost prins în flagrant când primea o mită de 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost prins în flagrant când primea o mită de 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.
 
 
Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ a României, Mihai Vlasov, va fi cercetat în continuare în arest după ce magistraţii Curţii Supremeau respins contestaţia acestuia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost arestat preventiv. În această dimineaţă şi fiica acestuia, Vanda Vlasov, a fost audiată de procurorii anticorupţie.
 
 
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, avocatul Mihail M. Vlasov, a fost dus la audieri, marţi seară, de procurorii DNA, în urma unui flagrant.
 
 
Camera Deputaţilor a dezbătut, pe furiş, la 9 decembrie, modificarea Legii camerelor de comerţ, care lărgeşte nepermis de mult atribuţiile acestor entităţi private. Deşi proiectul a fost criticat de Guvern şi respins de Senat la 1 octombrie 2013, deputaţii l-au luat totuşi din nou în discuţie.
 
 
Şase parlamentari propun trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la  Camera de Comerţ şi Industrie. În acest fel, o instituţie care deţine bani şi informaţii despre firmele din România ar trece de la stat la o asociaţie privată condusă de Mihail Vlasov.
 
 
Ieşeanca acuzată de deturnare de fonduri europene a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. După aproape şapte ani de judecată Curtea de Apel a decis, pe 27 martie, să-i reducă Magdei Ţepoi pedeapsa de cinci ani şi şase luni pe care i-o aplicase Judecătoria Iaşi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: