Încă un transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. Un bărbat de 40 de ani a primit un rinichi de la socrul său

Încă un transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. Un bărbat de 40 de ani a primit un rinichi de la socrul său

Intervenţie de transplant renal   FOTO Arhivă

Acesta este de-al 35-lea transplant de rinichi din acest an efectuat la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, fiind un record de astfel de intervenţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi au efectuat marţi, 27 octombrie, cel de-al 35-lea transplant de rinichi. Primitor a fost un bărbat de 40 de ani din Iaşi care a primit un rinichi de la socrul său, în vârstă de 62 de ani.
 
„A fost un transplant de rinichi programat. Primitor a fost un tânăr de 40 de ani din judeţul Iaşi, iar donator - socrul pacientului, un bărbat de 62 de ani. Pacientul transplantat era în evidenţă nefrologică din 2009 cu boală de rinichi”, spune medicul Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.
 
Acesta a adăugat că numărul total de intervenţii efectuate este cel mai mare din istoria de 20 de ani de transplant de rinichi la Iaşi, precizând şi că din cele 35 de intervenţii, 21 de operaţii au fost efectuate de la donator cadaveric.
 
Spitalul „Dr. C. I. Parhon" din Iaşi, prin intermediul Centrului Regional de Transplant Renal, este singura unitate medicală de profil din ţară unde se efectuează astfel de intervenţii chirurgicale de la declanşarea pandemiei cu noul coronavirus. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările